Hlavní obsah

Tři lékaři nymburské nemocnice čelí obvinění kvůli smrti pacienta

– Nymburk
Právo, rap

Police obvinila tři lékaře nymburské nemocnice kvůli smrti pacienta a také padělání dokumentů. Ošetřující lékař údajně přehlédl, že je pacient diabetik, a když pak muž po čase zemřel, měli se lékaři snažit pochybení zamaskovat.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Nemocnice Nymburk

Článek

„Mohu potvrdit, že jsme obvinili tři lékaře nymburské nemocnice, a to z trestných činů usmrcení z nedbalosti a padělání a vystavení nepravdivých dokumentů,“ řekla Právu mluvčí nymburské policie Petra Potočná. V případě potvrzení těchto činů hrozí za usmrcení pacienta až šest let vězení.

Informace o případu přinesl deník Blesk. V květnu se do nemocnice dostal 65letý pacient z Nymburska. Stěžoval si na bolesti nohy a byl uložen na interním oddělení. Ošetřující lékař měl údajně přehlédnout to, že se jedná o diabetika, a nepodával mu léky. Asi po týdnu se muž vrátil do domácího ošetřování, ale byl v tak špatném stavu, že téměř okamžitě zase skončil v nemocnici. Tam brzy zemřel.

Rodina, která se nechce ke smutné události vyjadřovat, se obrátila na policii. Kromě toho, že lékaři údajně přehlédli to, že je pacient diabetik, měli pak po jeho smrti také falšovat dokumentaci, aby selhání zamaskovali.

Jeden z obviněných lékařů pochybení odmítá a tvrdí, že žádnou dokumentaci nefalšoval. Vedení nemocnice nechtělo celý případ podrobněji komentovat s tím, že ctí presumpci neviny a že lékaři zůstávají ve službě.

Reklama

Výběr článků

Načítám