Hlavní obsah

Tři děti se v Moravskoslezském kraji opařily horkou vodou

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Hned u pěti popálených osob, z toho u tří dětí, zasahovaly v minulých dnech posádky záchranné služby v Moravskoslezském kraji. Případy se odehrály na Opavsku, Bruntálsku a naposledy ve čtvrtek na Karvinsku.

Foto: ZZS Jihomoravského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Při všech třech událostech s postižením dětí šlo o chlapce ve věku mezi jedním a dvěma lety. Děti byly opařeny, když na sebe strhly horkou vodu, čaj a kávu. Došlo u nich k závažným popáleninám trupu a končetin a musely být transportovány k léčbě do ostravského popáleninového centra,“ řekl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Záchranáři museli zraněného muže sundat ze střechy paneláku v Karviné

Krimi

„Opaření horkými tekutinami bývají u dětí v batolecím věku častými poraněními. Jsou již pohyblivé, velmi zvídavé, ale ještě nedokážou posoudit rizikovost svého chování,” řekl Humpl.

„Prevencí je udržovat takto malé děti v dostatečném odstupu od horkých předmětů jako jsou topidla, hrnce, hrnky či rychlovarné konvice. Mnohdy totiž postačuje skutečně pouhý okamžik nepozornosti dospělých k tomu, aby se stal závažný úraz s velmi bolestivými následky,“ konstatoval Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám