Hlavní obsah

Tramvaje v Praze stály, dodávka parkovala na kolejích

Právo, haš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na čtvrt hodiny se v dopolední špičce zastavily tramvaje v Lazarské ulici v centru Prahy. Důvodem byla dodávka zaparkovaná na kolejích. "Od půl desáté stály tramvaje mezi Lazarskou ulicí a Karlovým náměstím," potvrdil Právu Jan Svoboda, ředitel oddělení marketingu a komunikace dopravního podniku.

Článek

DP na místo přivolal Policii ČR. "Řidič se však k autu vrátil dříve, než tam policejní hlídky dojely," řekl Právu Tomáš Hulan, tiskový mluvčí pražské policie.

Se situacemi, kdy se tramvaje kvůli automobilové dopravě zdrží, se potýká dopravní podnik často, a to obzvlášť v centru Prahy, kde je málo místa. "Běžná jsou zpoždění do 4 minut," řekl Svoboda.

"Pokud však dojde ke čtvrthodinovému přerušení dopravy v ranní špičce, a tím spíš ještě u Karlova náměstí, kudy v té době projíždí tramvaje ve čtyřicetisekundových intervalech, může z toho vzniknout dopravní kolaps," dodal.

Automobil ve středu přerušil také provoz tramvají na Praze 7. "Ve 12:07 shodil nákladní automobil trolej v podjezdu u Výstaviště v pražských Holešovicích. Práce na obnovení provozu budou trvat dvě až tři hodiny," řekl Svoboda.

Na linkách 5, 12, 14 a 17 byla mezi Nádražím Holešovice a Strossmajerovým náměstím zavedena náhradní autobusová doprava. Do třetice se tramvaje kvůli automobilu na hodinu zastavily na Palmovce. I tady přerušení provozu zapříčinila trolej shozená projíždějícím automobilem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám