Hlavní obsah

Tělo rozporcovaného kuchaře je už v Německu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Čeští policisté už předali německým kolegům ostatky zavražděného mnichovského kuchaře Markuse Schindelbecka (35). Trup bez hlavy a končetin našel počátkem února v igelitovém pytli pohozeném v lese u Všerub na Domažlicku místní myslivec. Schindelbeckova vraha, devětatřicetiletého Němce Heika K., dopadli o několik týdnů později kriminalisté v Rakousku.

Článek

Svoji oběť zabil a následně rozčtvrtil v mnichovském bytě. Pak jezdil po Bavorsku a také po Česku, Rakousku, Itálii a ostatků se zbavoval.

„S převozem mrtvoly jsem dal souhlas ještě předtím, než případ oficiálně předáme do Německa. Bylo to z důvodu, aby mohl být muž pohřben. Z naší strany už byla všechna potřebná zkoumání nalezených ostatků provedena. Do konce týdne pošlu německým kolegům důkazy, které jsme opatřili v Čechách a které mohou použít při soudním procesu. Tím vyšetřování z naší strany končí,“ řekl v úterý Právu plzeňský krajský státní zástupce Jiří Komorous, který vyřizuje agendu zahraniční právní pomoci.

Podle něho německá strana požádala o převzetí případu minulý měsíc. „V té době jsme ještě neměli k dispozici všechny znalecké posudky a odborná vyjádření vztahující se k nalezeným ostatkům. Kromě toho od nás němečtí vyšetřovatelé dostanou ještě další analýzy ze zajištěných stop na místě nálezu,“ upřesnil Komorous.

Čeští lékaři u soudu v Německu

Je pravděpodobné, že při soudním přelíčení v Německu budou jako svědci slyšeni čeští soudní lékaři, kteří rozřezané tělo pitvali. Ti by se měli vyjádřit například k tomu, jakým způsobem vrah oddělil končetiny a zda to koresponduje s jeho výpovědí, ve které tento krok kriminalistům popsal.

Policisté zatím nemají celé Schindelbeckovo tělo pohromadě. Chybí jim dolní končetiny a hlava. Pachatel podle německého policejního zdroje tvrdí, že hlavu hodil do řeky Inn, nohy pak schoval na českém území nedaleko místa, kde ležel trup. Tělo o váze sto dvacet kilogramů prý rozporcoval jednak kvůli tomu, aby zabránil rychlé identifikaci a také pro snadnější přepravu.

 Motiv vraždy je zatím nejasný. Oba muži se dobře znali, pracovali spolu dlouhá léta v jedné restauraci. Muže podezřelého z vraždy policisté zatkli v Nickeldorfu poblíž rakousko-maďarských hranic. Měl u sebe doklady a kreditní karty oběti a cestoval jeho služebním vozem Opel Vectra. Platil i jeho kreditní kartou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám