Hlavní obsah

Střelec z Ostravy dostal žádanku na psychiatrii, řekla příbuzná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Byl přesvědčený, že má rakovinu ve čtvrtém stadiu a nikdo ho nechce léčit, uvedla příbuzná Ctirada Vitáska, který minulý týden zastřelil v ostravské nemocnici sedm lidí. Podle ní muž dostal i žádanku na psychiatrické vyšetření, kterou ale nakonec nevyužil.

Byl přesvědčen, že má rakovinu, řekla příbuznáVideo: TV Prima Velké Zprávy

 
Článek

S blízkou příbuznou hovořila televize Prima, které žena řekla, že Vitáska viděla asi před deseti dny, kdy jí sdělil, že lékařské výsledky má v pořádku.

Zároveň podotkla, že se muž začal v září chovat divně. Ilustrovala to na incidentu s její vnučkou, se kterou muž, jenž se o dívku také staral, odmítl jet na koně, protože dostala pětku.

„A od té doby už to začínal být jako kdyby dvojí člověk. Někdy byl normální, někdy prostě plantal takové věci, že jsem na něm viděla, že s ním není něco v pořádku,“ uvedla žena.

Zadržený po střelbě: Všichni jsme měli červené bundy

Domácí

Přes den jí byl prý schopný poslat i 70 zpráv. Následně jí sdělil, že má rakovinu ve čtvrtém stupni. Testy však dopadly negativně. Podle ženy z toho byl nešťastný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry před nemocnicí v Ostravě krátce po činu.Video: Reuters

Vylíčila také incident, který se stal v čekárně u lékaře, kde byl Vitásek s přítelkyní. „Čekala v kabince a slyšela rozhovor, jak mu ten doktor říkal, že je v pořádku. A on prostě ne. Podle internetu že on v pořádku není, že tu rakovinu má, že oni ho nechtějí léčit,“ popsala žena.

Byl nemocný?

Lékař na naléhání přítelkyně vypsal žádanku na psychiatrii, kterou Vitásek dostal, ale podle příbuzné ji už nevyužil. V minulosti měl na psychiatrii docházet. „Já ho mám za nemocného vraha, protože mu v té hlavě určitě muselo něco prostě přepnout. Do hlavy nevidíte,“ konstatovala žena.

Rodinám obětí masakru v Ostravě lidé poslali už 2,4 milionu

Domácí

Podle odborníků oslovených televizí Prima mohlo v jeho případě jít o hypochondrický blud, tedy utkvělou představou, že je těžce nemocný a nikdo ho nechce léčit.

Při střelbě v úterý 10. prosince na poliklinice ostravské fakultní nemocnice zahynulo šest lidí, další žena i přes péči lékařů zemřela po dvou dnech. Další dva lidé byli zraněni, ale už jsou v domácí péči. Motiv střelce policie zatím nesdělila.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý ze střelby v nemocnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám