Hlavní obsah

Rodinám obětí masakru v Ostravě lidé poslali už 2,4 milionu

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na sbírkovém účtu Fakultní nemocnice Ostrava se k pondělnímu ránu sešlo přes 2,4 milionu korun. „Ráno jsme to kontrolovali a dáváme to na web. Peníze poslalo více než 2800 dárců. Další aktualizace sbírky na webu bude dnes po 14. hodině,“ informovala v pondělí ráno Právo mluvčí FNO Petra Petlachová.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Svíčky před budovou ostravské fakultní nemocnice

Článek

V pondělí vyhlásila veřejnou sbírku také vězeňská služba, která při útoku přišla o dva členy a jednoho bývalého. Sbírka potrvá do 15. února 2020. Číslo účtu: 4200555535/6800 variabilní symbol: 150220.

Při střelbě v úterý 10. prosince na poliklinice ostravské fakultní nemocnice zahynulo šest lidí, další žena i přes péči lékařů zemřela po dvou dnech. Další dva lidé byli zraněni, ale už jsou v domácí péči.

Střelba v Ostravě má sedmou oběť, zraněná žena zemřela

Domácí

Do čekárny traumatologické ambulance přišel střílet dvaačtyřicetiletý stavební technik Ctirad Vitásek zřejmě proto, že si myslel, že je těžce nemocný, a vinil lékaře, že ho nechtějí léčit. Přesný důvod jeho činu však policie stále vyšetřuje.

Zadržený po střelbě: Všichni jsme měli červené bundy

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Vrah hledal čekárnu, kde bylo nejvíc lidí

Moravskoslezská policie pokračuje ve vyšetřování případu vraha z Fakultní nemocnice s poliklinikou v Ostravě-Porubě. Ve čtvrtek odpoledne zemřela žena se...

Výběr článků

Načítám