Hlavní obsah

Strážníci v Praze vybrali 300 tisíc na pokutách za nedodržování opatření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Necelých 10 tisíc porušení vládních opatření řešili v říjnu pražští strážníci. Uložili pokuty za 300 tisíc korun. Do těchto opatření patří mimo jiné zavřené provozovny, shlukování lidí a od středy 28. října i zákaz nočního vycházení mezi 21:00 a 05:00.

Otevřená pizzerie v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

„V říjnu strážníci řešili celkem 9806 případů porušení krizových a mimořádných opatření. Příkazem na místě uložili 732 pokut v celkové výši 307 tisíc korun, správním orgánům oznámili 386 případů a zbytek vyřešili domluvou,“ sdělil ředitel strážníků Eduard Šuster.

Strážníci se bojí nadcházejících dnů. Kvůli Prymulovi

Krimi

Strážníci se zaměřili především na povinnost nošení roušek. Celkem zaznamenali 6599 případů porušení této povinnosti a uložili 354 pokut ve výši 95 tisíc korun. Správním orgánům bylo oznámeno 111 případů a zbytek byl vyřešen domluvou.

Pražští policisté kontrolovali v říjnových dnech rovněž to, zda hospody, restaurace, bary a podobné podniky dodržují vládní opatření proti šíření nákazy a občerstvení prodávají přes výdejní okénka mezi 06:00 a 20:00. Pochybení se podle ředitele Šustera zjistilo ve 343 případech. Pokutu v celkové výši 109 tisíc korun strážníci uložili 117 provozovatelům. Dalších 23 provozovatelů by mělo čekat správní řízení. Nalezli například otevřenou pizzerii na Praze 3, kam si hosté chodili pro jídlo.

V Praze odhalili otevřenou pizzerii

Krimi

Strážníci se zabývali i nedodržováním zákazu shlukování, volného pohybu a vycházení v době od 21:00 do 04:59. V tuto dobu lze jít jen do práce, vykonávat venku povolání nebo vyvenčit v okolí bydliště psa. Výjimka se vztahuje i na neodkladné cesty kvůli ochraně života, zdraví a majetku. V rámci těchto zákazů strážníci uložili 80 pokut, které dosáhly celkové výše skoro 26 000 korun.

Za požívání alkoholu na veřejných prostranstvích, které je nyní rovněž zakázáno, uložili strážníci 143 pokut za téměř 65 000 korun. Celkem zaznamenali policisté zhruba 900 přestupků vůči těmto vládním bezpečnostním nařízením.

Reklama

Výběr článků

Načítám