Hlavní obsah

Staral se o miliardy, teď ho soudí za vystrčené přirození s kroužky

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Když letos v červnu policisté kontrolovali nalíčeného muže středního věku s nalakovanými nehty, který se v plzeňském borském parku producíroval mezi lidmi s obnaženým penisem, nestačili se divit. Překvapil je už titul inženýr před jménem, z exhibicionisty se nakonec vyklubal finanční analytik pracující několik let pro jednu z největších evropských farmaceutických společností. Muž (38) se ve středu zpovídal před soudem v Plzni za výtržnictví.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle žalobce Pavla Tolara měl úd vystrčený z kalhot a na něm zavěšené kožené kroužky s kovovými cvoky. „Takto se pohyboval na místě veřejně přístupném, jen pár metrů od konečné zastávky tramvaje, kde chodí i děti,“ vysvětlil žalobce, co mu na jednání Dušana Ř. vadilo nejvíce.

Vůbec nereagoval

Podivín strávil v parku desítky minut, než si pro něj přijela policie.

„Zpočátku vůbec nereagoval, přišlo mi, že je v transu. Byl úplně mimo. Seděl na lavičce s obnaženým penisem, na kterém mu visely nějaké kroužky. Všimli jsme si, že je nalíčený, má nalakované nehty a na nohou punčochy s napodobeninou tetování. Nikdy jsem se s ničím podobným nesetkal,“ uvedl před soudem zasahující nadstrážmistr Zdeněk Štechl. Muže důrazně vyzval, aby penis zandal.

„Zakryl ho taškou, kterou měl přes rameno. Pak začal komunikovat. Hrozně se omlouval, řekl mi, že měl prostě potřebu se takhle ukázat. Prý to nikdy předtím neudělal. Až mi ho bylo líto,“ pokračoval policista.

U soudu vypovídala také mladá žena, která tehdy policisty zalarmovala. „Sedla jsem si na lavičku vedle pána, který vypadal trochu zvláštně. Pak jsem si všimla, že je obnažený. Kolem přirození měl omotané nějaké ozdoby. Rychle jsem se zvedla, popošla o kus dál a zavolala na policii,“ řekla.

Ztratil jsem prostě nad sebou kontrolu
obžalovaný

Do příjezdu strážců zákona měla muže pořád na očích. „Jednou se zvedl z lavičky a prošel se směrem k zastávce a zase zpátky. Penis měl pořád venku z kalhot,“ dodala.

Chtěl prý jen čůrat

Dušan Ř. se před soudem kál, ale zároveň odmítl, že by udělal něco, za co by měl být potrestán.

„Je mi to hrozně líto, šlo o hloupost, která se jen těžko vysvětluje. Ztratil jsem prostě nad sebou kontrolu. Jen pevně doufám, že už se to nebude opakovat,“ tvrdil.

Žádnou rozkoš nebo uspokojení z toho, že se na něj někdo dívá, prý neměl. „Bude to znít hloupě, ale prostě jsem se jen chystal vykonat malou potřebu a pořád jsem to oddaloval,“ prohlásil na svoji obhajobu. Řekl také, že v srpnu podal ve firmě výpověď a teď je bez práce.

Samosoudkyně Lenka Prýcová nakonec rozhodla, že obžalovaného nechá vyšetřit znalcem z oboru psychiatrie. Až obdrží posudek, vynese rozsudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám