Hlavní obsah

Soud rozhodoval o setrvání soudce Havlína ve vazbě, výsledek je zatím tajný

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajský soud v Plzni v úterý za zavřenými dveřmi rozhodl o tom, zda pražský soudce Ondřej Havlín obviněný z korupce a dalších trestných činů dál zůstane ve vazbě, nebo jeho vyšetřování bude pokračovat na svobodě. To, zda stížnost Havlína proti uvalení vazby byla zamítnuta, nebo mu naopak bylo vyhověno, nechce soud zatím komentovat.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Soudce Ondřej Havlín se sice před soudem zaklínal svou nevinnou, ale kárný senát ho potrestal snížením platu.

Článek

Soud mlčí proto, že usnesení ještě nebylo doručeno státnímu zastupitelství ani obhájci. Ti by se měli výsledek dozvědět v průběhu týdne.

„Vyžádali jsme si doplnění vyšetřovacího spisu a na podkladě toho dnešního dne (v úterý, pozn. red.) v neveřejném jednání rozhodli,“ řekla Právu mluvčí plzeňského krajského soudu Alexandra Vaňková.

Havlín je společně s pražským žalobcem Františkem Fialou a dalšími čtyřmi lidmi obviněn z nepřímého úplatkářství, přijetí úplatku, vydírání, podvodu a zneužití pravomoci úřední osoby.

Havlín byl jediným z obviněných, na kterého státní zástupce požadoval uvalit vazbu. O ní rozhodoval před třemi týdny Okresní soud v Chebu, který Havlína poslal za mříže z obavy, že by mohl na svobodě ovlivňovat svědky nebo pokračovat v trestné činnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám