Hlavní obsah

Soud potvrdil muži 17 let za znásilnění a pokus vraždy dívky

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na 17 let za mříže poslal v úterý Vrchní soud v Olomouci (VS) 23letého Michala Paraie za znásilnění a pokus vraždy nezletilé dívky. Potvrdil tak verdikt krajského soudu (KS) v Ostravě z loňského 21. prosince, proti kterému se obžalovaný odvolal.

Foto: Petr Marek, Právo

Michal Parai u Vrchního soudu v Olomouci.

Článek

Hrůzná událost se stala loni 27. dubna v podvečerních hodinách v Karviné poté, co Parai ovlivněn toluenem a také ozbrojen dvěma noži náhodně potkal skupinu čtyř dívek ve věku od 10 do 16 let.

Jednu z nich se nejprve snažil uchopit za oděv. Ta se mu však vytrhla a začala společně s ostatními z místa utíkat. Obžalovaný je pronásledoval, až jednu dostihl, a opakovaně ji bodal oběma noži do celého těla, čímž jí způsobil 18 bodných ran.

Právní kvalifikace je správná, trest je zákonný a zcela přiměřený.
mluvčí soudu

Rovněž se ji pokusil škrtit koženým páskem, následně ji obnažil v dolní polovině těla, sám se také obnažil a požadoval po ní orální sex. Kromě toho s ní začal provádět další sexuální praktiky. Svého řádění nechal až poté, co byl vyrušen přivolanou policejní hlídkou a z místa utekl.

Dívce kromě zmíněných bodných poranění způsobil krevní podlitiny a kožní oděrky. Jedna z bodných ran pronikla až do dutiny hrudní a bezprostředně napadenou ohrožovala na životě, přičemž děvče nezemřelo pouze díky velmi rychlé lékařské pomoci.

Parai se k útoku doznal. U VS se domáhal pouze překvalifikování svého jednání na zločin těžkého ublížení na zdraví a mírnějšího trestu. VS to však neakceptoval. „Právní kvalifikace je správná, trest je zákonný a zcela přiměřený,“ vysvětlil Právu mluvčí VS Petr Angyalossy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám