Hlavní obsah

Po znásilnění mužem se pomstil na desetileté dívce, dostal 17 let

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Osmnáct bodných ran nožem utrpěla letos v dubnu desetiletá dívka, kterou v Karviné brutálně napadl 21letý Michal Parai. Toho ve středu Krajský soud v Ostravě poslal za pokus o vraždu a znásilnění na 17 let do vězení se zvýšenou ostrahou.

Za znásilnění a pokus o vraždu školačky dostal 17 letVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

Osmnáct bodných a bodnořezných ran nožem utrpěla letos 27. dubna desetiletá dívka, kterou v Karviné brutálně napadl 21letý Michal Parai. Tomu dnes Krajský soud v Ostravě za pokus o vraždu a znásilnění vyměřil 17letý trest ve věznici se zvýšenou ostrahou. A protože násilník zaútočil na dívenku v podmínce, odsedí si navíc ještě dalšího 2,5 roku.

Přemýšlel jsem o tom, jak mě loni před Vánocemi přepadl ten pán a chtěl po mně orální sex. Říkal jsem si, že se pomstím.
odsouzený

Mladík se k hrůznému útoku, po kterém ještě donutil dívku k orálnímu sexu, přiznal. Napadená dívka útok přežila jen díky shodě šťastných náhod a rychlé lékařské pomoci.

„Ráno jsem si koupil toluen a šel jsem čichat do Černého lesa. Přemýšlel jsem o tom, jak mě loni před Vánocemi přepadl ten pán a chtěl po mně orální sex. Říkal jsem si, že se pomstím,“ popsal Parai situaci, která předcházela útoku. Jenže mstu soud vyloučil. Soudce to zdůvodnil tím, že krátce po násilném činu se Parai umyl a dohodl si za 200 korun pohlavní styk s mužem.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný Michal Parai

K útoku došlo kolem 18. hodiny v jedné z okrajových částí Karviné, kde Parai potkal čtyři dívky ve věku 10 až 16 let. „Řekl jsem jim, ať utíkají, jinak je pobodám, a vytáhl jsem černý nůž,“ vypověděl Parai a pokračoval:

„Rozběhl jsem se za nimi, jednu jsem chytil a vícekrát jsem ji bodl. Jak ležela a tekla jí krev, strhnul jsem jí kalhoty a chtěl jsem po ní orální sex,“ řekl a dodal, že pak z místa utekl, aniž by se uspokojil. „Proč jsem to udělal, nevím,“ řekl mladík, kterého policisté zadrželi tři dny po činu u jeho matky.

Od svých 15 let pravidelně čichal toulen.
státní zástupkyně

Podle obhájce Lukáše Seiberta odsoudil soud jeho klienta nejen za pokus o vraždu, ale i znásilnění, s čímž nesouhlasí. Státní zástupkyně Brigita Bilíková upozornila na to, že osoba obžalovaného je nešťastným příkladem toho, jaké devastační účinky má na mladého člověka aplikace těkavých látek. „Pojí se s tím i struktura jeho osobnosti, ale je fakt, a on to potvrdil, že od svých 15 let pravidelně čichal toulen. A myslím, že to bylo i vidět.“

Součástí rozsudku je i náhrada škody ve prospěch zdravotní pojišťovny ve výši 103 tisíc korun. Rozsudek není pravomocný, násilník se odvolal proti výši trestu na místě, státní zástupkyně si ponechala lhůtu na odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám