Hlavní obsah

Soud opět osvobodil Drobilova exporadce Knetiga

Právo, ČTK, har

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Odvolací pražský městský soud v úterý potvrdil osvobozující rozsudek nad bývalým poradcem někdejšího ministra životního prostředí Pavla Drobila Martinem Knetigem. Obvodní soud pro Prahu 2 muže již v únoru nepravomocně zprostil obžaloby z nepřímého úplatkářství, státní zástupkyně se však na místě odvolala.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Martin Knetig na archívním snímku

Článek

Exporadce údajně požadoval úplatek v souvislosti s rozhodováním o ukládání peněz Státního fondu životního prostředí (SFŽP) v bankách. Prvoinstanční soud osvobodil Knetiga již jednou, odvolací senát ale rozsudek zrušil a nařídil doplnit dokazování. Soudkyně následně opět vynesla zprošťující verdikt, na odsouzení podle ní nebyl dostatek důkazů.

Obžaloba tvrdí, že Knetig sháněl "černé" peníze pro ODS. V říjnu 2010 prý nabídl při schůzce v restauraci členovi představenstva Komerční banky Vladimíru Jeřábkovi, aby sponzoroval ODS. Za to mu sliboval, že zajistí uložení peněz SFŽP na účet této banky.

Podle tajných nahrávek, které pořídil odvolaný šéf fondu Libor Michálek, Knetig na Michálka tlačil, aby svěřil zakázku na výběr banky zvolenému finančnímu poradci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám