Hlavní obsah

Škoda po požáru Mynářovy hospody je až 20 milionů, příčiny zatím nejasné

– Zlín

Předběžná škoda požárem zničené restaurace hradního kancléře Vratislava Mynáře v Osvětimanech na Uherskohradišťsku dosahuje až 20 milionů korun. Původně ji přitom hasiči odhadli na 15 milionů. Novináře o tom ve středu informoval mluvčí hasičů Roman Žemlička.

V Osvětimanech shořela hospoda kancléře MynářeVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

„Oheň zničil střechu budovy, podkroví a vnitřní vybavení objektu. Příčina vzniku požáru je nyní stále v šetření,“ uvedl Žemlička s tím, že na místo požáru přijel expert na kriminalistické expertizy, který si odebral vzorky.

„Ty budou následně vyhodnoceny v laboratoři. Výsledky tedy očekáváme v průběhu několika týdnů,“ dodal mluvčí.

V Osvětimanech shořela Mynářova hospoda

Krimi

Oheň zachvátil Mynářovu restauraci Na Srubu v Osvětimanech v noci na úterý. Objekt se nachází ve spodní části Mynářova lyžařského areálu, jehož součástí je i větší penzion.

Policejní mluvčí Milena Šabatová Právu již v úterý řekla, že policisté pracují hned s několika verzemi příčiny vzniku požáru.

„Pracujeme se třemi verzemi, že požár mohl vzniknout z nedbalosti, kvůli technické závadě nebo že byl založen úmyslně,“ řekla Právu Šabatová. Dodala, že v objektu se podle vyšetřovatelů v době vzniku požáru nikdo nenacházel.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči likvidují požár restaurace v Osvětimanech na Uherskohradišťsku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Reklama

Výběr článků

Načítám