Hlavní obsah

Seniorka, která z okna vyklepala 170 tisíc, má zpět polovinu

Právo, hon
Ostrava

Ke šťastnému konci postupně míří vyšetřování kuriózní události, ke které došlo na sídlišti v Ostravě v polovině listopadu. Žena tehdy nedopatřením vyhodila z okna 170 tisíc korun, když vyklepávala povlečení, ve kterém si peníze schovávala. Když si malér uvědomila, peníze už byly pryč.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Na základě policejní výzvy i díky různým svědectvím se policii podařilo už polovinu peněz, které posbírali sousedé a kolemjdoucí, zajistit.

Případ policie zveřejnila před několika týdny a ihned se jí začali hlásit svědci. „Do několika minut od zveřejnění jsme zaevidovali první poznatek od 36letého muže z Ostravy. Velmi důležitou informací bylo, že peníze, které žena vyklepala z okna, se rozletěly do různých míst a vzhledem k větru, který v ten den byl, letěly vzduchem a dopadly na zem i v širším okolí,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Žena v Ostravě při třepání povlečení vyhodila z okna 100 tisíc

Krimi

Policie zjistila, že nálezce nebyl pouze jeden, ale několik. Ne všichni se však přihlásili na policii a peníze odevzdali, aby mohly být vráceny do rukou seniorky. Mluvčí dodala, že šlo o celoživotní úspory, které chtěla žena rozdělit mezi své děti.

Policie v úterý oznámila, že už vyslechla téměř deset lidí, jejichž výpovědi se ale částečně rozcházely. „Jedna žena uvedla, že při příchodu k domu viděla, jak lidé z okna natahují ruce, aby létající bankovky pochytali, a nakonec ještě vyběhli ven a začali je sbírat, jako kdyby jim patřily. To si také pomyslela, proto jen kolem nich nevěřícně prošla,“ dodala mluvčí.

Všichni svědci, které policie vyslechla a kteří peníze sbírali, přitom shodně uvedli, že nalezené bankovky si nechtěli ponechat. Prý čekali, až se někdo ozve, aby je mohli vrátit. „Nyní už můžeme sdělit, že žena z okna nedopatřením vyklepala téměř 170 tisíc korun a bude jí vráceno přes 90 tisíc,“ dodala mluvčí. Původní informace uváděla, že žena vyklepala asi 100 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám