Hlavní obsah

Sebevrah si podřízl hrdlo cirkulárkou

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Drastický způsob sebevraždy zvolil v noci na úterý v Českých Budějovicích třicetiletý muž. Lehl si pod kotouč zapnuté okružní pily a podřízl si krk. "Přímo na místě už jsme nemohli nic dělat. Muž vykrvácel. S něčím podobným jsem se jako lékař ještě nesetkal," uvedl ředitel českobudějovické záchranné služby Jan Tuček.

Foto: Zlínský kraj

Elektrický ohradník.

Článek

Podotkl, že mohou existovat i hypotézy, že se jednalo o pracovní úraz, ale je to nepravděpodobné.

Další dva případy českobudějovické noci sebevrahů naštěstí smrtí neskončily. "Vyjížděli jsme ještě ke dvěma dalším pokusům o sebevraždu. Muži mladšího věku si podřezali žíly, ale podařilo se nám je zachránit," konstatoval Tuček.

Poznamenal, že za svou dlouholetou praxi nepamatuje, že by se v Českých Budějovicích pokusili o sebevraždu hned tři lidé za jednu noc. "Musí to být i klimatem a celkovou náladou,"sdělil Tuček.

Právě na náchylnost k sebevraždám v dlouhém zimním období upozorňují i psychologové.

"Z hlediska psychické náročnosti je tohle období nejhorší. Kolísá tlak a brzy se stmívá. Na lince důvěry nám vzrostl v pondělí počet telefonátů o více než pětadvacet procent. Nejrizikovější skupiny jsou lidé náchylní k depresím. Pokud se přidají i osobní problémy, rozhodnou se někteří i ukončit život. Všeobecně je známé, že kritické bývá právě pondělí a potom pátek, " konstatoval psycholog Rostislav Nesnídal.

Reklama

Výběr článků

Načítám