Hlavní obsah

Ruzyňské letiště na dvě hodiny ochromil anonym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražské ruzyňské letiště bylo po dvou hodinách opět otevřeno. Policisté s pyrotechniky kolem poledne po důkladné prohlídce nového i starého letiště konstatovali, že hrozba neznámého anonyma byla planá. Skončila také opatření pro auta, která nemohla vjet do okolí letiště.

Foto: Josef Zajíc

Náměstek primátora města Ostravy pan Ing. Martin Štěpánek, Ph.D. předává plaketu a dárky.

Článek

Podle Daniely Razímové z pražské policejní správy zavolal na tísňovou linku 112 krátce po půl desáté dopoledne neznámý muž, který oznámil, že na letišti je bomba. Neupřesnil ale, kde přesně se má nacházet. "Prohlíželo se proto nové i staré letiště," uvedla ČTK mluvčí cizinecké policie Barbora Kudláčková.

Evakuovaní lidé proto dvě hodiny postávali před terminály. Cestující, kteří přilétli, zase čekali v letadlech na přistávací ploše.

Odhalení anonymové

Dnešní planý poplach je jen jedním z řady, se kterými se Česká správa letišť potýká. Minulý rok policisty i aerolinky potrápil 20letý muž z Odolené Vody u Prahy, který se v nejbližší době dostane před soud, kde se bude zpovídat ze hned ze dvou případů z června a prosince. Podle policistů ho k výhružkám přiměla touha se odreagovat.

Před Obvodním soudem v Praze 6 již stanul 25letý muž z Blanenska. Tento již několikrát soudně trestaný mladík měl letišti vyhrožovat loni v srpnu. Policisté ho zatkli v Brně pár hodin po telefonátech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám