Hlavní obsah

Roční chlapeček vypadl v Bohumíně z prvního patra, v nemocnici zemřel

Právo, Novinky, plk, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumín
Aktualizováno

Tragické následky mělo vážné zranění ani ne dvouletého chlapce, který spadl z prvního patra budovy v Bohumíně. Záchranáři ho museli připojit k plicní ventilaci a vrtulníkem ho dopravili do nemocnice v Ostravě, kde ale těžkým poraněním podlehl. Chlapeček podle předběžných závěrů zřejmě vylezl na židli u otevřeného okna.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

K úrazu malého dítěte došlo v pátek po 15. hodině. „Chlapec utrpěl při pádu vážné poranění a jeho vědomí se zhoršovalo,“ informoval v sobotu o případu mluvčí záchranářů Lukáš Humpl s tím, že lékař provedl u malého pacienta intubaci dýchacích cest, čímž dítě převedl na přístrojem řízené dýchání.

Dítě u Semil uklouzlo a zřítilo se z deseti metrů, zasahoval vrtulník

Krimi

Dítě uložené do vakuové matrace a po dalších úkonech zdravotníků pak přepravili do nemocnice vrtulníkem letečtí záchranáři.

Policie později upřesnila, že dítě v nemocnici bohužel vážným zraněním podlehlo.

Dítě zemřelo po pádu z 11. patra bratislavského paneláku

Evropa

Proč a jak přesně se chlapeček zranil, záchranáři nesdělili, podle předběžných poznatků vyšetřovatelů zřejmě vylezl na židli u otevřeného okna. Okolnosti neštěstí policie dále vyšetřuje.

„Dechová zkouška na alkohol byla u rodičů negativní," řekla ČTK mluvčí policie Pavla Jiroušková.

Pětiletý Gejza vypadl z balkonu slovenské nemocnice

Evropa

V předešlých dnech se jedná již o několikáté zranění dítěte po pádu z výšky, další dva případy řešili hned během dvou dnů záchranáři v Plzeňském kraji. V pátek vypadlo asi desetiměsíční batole z okna obytného domu v Plzni, pád z 15 metrů přežilo díky křoví, které ho zbrzdilo.

Další případ se stal v sobotu v Holýšově na Domažlicku, kde ani ne roční chlapeček přežil pád do trávy z výšky přibližně sedmi metrů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám