Hlavní obsah

Dvouletá dívka na Slovensku jako zázrakem přežila pád z okna třetího podlaží

Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvouletá Jasmína vypadla v neděli z okna ve třetím podlaží paneláku ve slovenském městě Šaľa. Televize Markíza uvedla, že dívenka vytlačila síť proti hmyzu a vypadla. Pád jako zázrakem přežila a byla vrtulníkem převezena do bratislavské nemocnice.

Dívka vypadla z okna, kde jsou zcela stažené žaluzie.

Článek

Web čas.sk uvedl, že v dětském pokoji si Jasmína hrála se svým šestiletým bratrem. „Věšela jsem na balkóně prádlo, když jsem uslyšela obrovskou ránu na plech a pak ještě jednu. Podívala jsem se dolů a tam leželo dětské tělíčko a nehýbalo se,“ líčila situaci jedna ze sousedek.

„Spadla na plechovou stříšku a pak na chodník. Z domu vyběhla její máma a vzala ji do náruče. Dívka zvedla hlavičku a z úst jí tekla krev,“ dodala sousedka.

Do bratislavské nemocnice transportoval zraněnou Jasmínu vrtulník. „Letěli jsme na fotbalové hřiště, kam nám záchranáři přivezli ani ne dvouletou dívku. Utrpěla zranění hlavy a měla zlomenou stehenní kost. Byla transportována ve stabilizovaném stavu,“ řekla mluvčí vrtulníkové záchranné služby Zuzana Hopjaková.

„Dívka byla hospitalizována s úrazem po pádu z výšky. Víc informací nemůžeme k případu poskytnout,“ uvedla mluvčí nemocnice Dana Kamenická.

Neštěstí se podle slovenských médií stalo tak, že matka byla v kuchyni a Jasmína si s bratrem hrála v dětském pokoji. Dívka si stoupla na sedačku a vytlačila síť proti hmyzu.

„Matka se psychicky zhroutila,“ uvedla rodinná známá Eva. „Policie případ vyšetřuje jako přečin ublížení na zdraví. Okolnosti události jsou předmětem vyšetřování,“ řekla nitranská policejní mluvčí Renáta Čuháková.

Reklama

Výběr článků

Načítám