Hlavní obsah

Pětiletý Gejza vypadl z balkonu slovenské nemocnice

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nemocnici ve slovenském městě Trebišov vypadl z balkonu ve druhém podlaží pětiletý chlapec Gejza. Dítě zhruba desetimetrový pád na asfaltový chodník přežilo, utrpělo jen pár oděrek a pohmožděnin, uvedla v úterý televize Markíza.

Foto: TV Markíza

Balkon trebišovské nemocnice, ze kterého vypadl pětiletý Gejza.

Článek

Chlapec byl v nemocnici se zánětem průdušek. Z lůžka utekl a dostal se do pokoje sester. Otevřel si tam dveře na balkon, a nakonec z něj spadl. Nehody si všiml kolemjdoucí muž, který přispěchal dítěti na pomoc. „Vzápětí z nemocnice vyběhly zdravotní sestry a přijela sanitka,“ uvedla televize. Ředitel nemocnice Juraj Bazár potvrdil, že stav chlapce nevyžaduje další léčbu.

Okna na celém oddělení jsou vyklápěcí či zcela uzavřená. „Bohužel dítě našlo jediné slabé místo v pokoji sester. V místnosti, kde se vůbec nepočítalo s tím, že by se tam dítě mohlo dostat,“ uvedl Bazár. Nemocnice po této události vyměnila kliku a zámek u dveří na balkon.

S malými dětmi zůstává většinou v nemocnici jeden z rodičů. Musí ale zaplatit poplatek. Na ten matka Gejzy neměla, tvrdila televizi. „Chtěli po mně 30 eur (780 korun). Kde bych je vzala? Jsem chudá,“ řekla. Dítě tedy hlídaly jen zdravotní sestry.

Po incidentu nemocnice nabídla matce, že s chlapcem může zůstat v nemocnici a nemusí nic platit. Žena tuto nabídku odmítla s tím, že se musí starat o Gejzovy sourozence. „Doma mám dalších pět dětí,“ řekla. Rodina chce požádat o prošetření případu Úřad pro dohled nad zdravotní péčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám