Hlavní obsah

Řidička v Pardubicích smetla policejní octavii, tři zranění

Právo, René Chvalina
Pardubice

V pondělí večer před dvaadvacátou hodinou se v Pardubicích na třídě 17. listopadu srazilo policejní vozidlo s osobním autem audi. Záchranáři odvezli do nemocnice v Pardubicích dva zraněné policisty a řidičku audi. Policejní hlídka měla zapnuté majáky.

Článek

"Policisté jeli k zásahu se zapnutými modrými výstražnými světly. Dva policisté z posádky i řidička audi byli při nárazu zraněni,“ uvedla Právu mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.

Nehoda se stala za podjezdem na třídě 17. listopadu. Řidička audi vyjížděla do silnice z autobusové zastávky. Neočekávaně se na silnici však začala otáčet a vjížděla do protisměru. Při tomto manévru si nevšimla jedoucí policejní hlídky s rozsvíceným majákem.

Řidič policejního auta se snažil na poslední okamžik otáčejícímu vozidlu audi vyhnout. To už se mu bohužel nepodařilo a došlo ke střetu obou vozů. Žena za volantem audi utrpěla zranění hlavy a společně se zraněnými policisty skončila v péči lékařů.

"Předběžně odhadnutá škoda na vozidlech je okolo 600 000 korun. Příčiny a zavinění dopravní nehody jsou v tuto chvíli předmětem dalšího šetření,“ upřesnila Janovská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám