Hlavní obsah

Řidič vjel na dálnici D2 do protisměru přímo před policejní hlídkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Možné tragické nehodě zabránila ve čtvrtek policejní hlídka na Břeclavsku. Policisté byli na hlídce na jednačtyřicátém kilometru dálnice D2 u exitu Podivín, když si všimli manévru řidiče auta na nájezdu na dálnici ve směru do Brna, který vjel do protisměru.

Řidič vjel na dálnici D2 v protisměruVideo: Policie ČR

 
Článek

„Přímo před jejich očima, na nájezdu v protisměru, přijel osobní automobil Mazda. Jeho řidič chvíli stál, pak se nesmyslně skoro otočil a vydal se proti řítícím se automobilům. Okamžitá a duchapřítomná reakce hlídky vyústila asi po kilometru stíhací jízdy v zastavení dálnice,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek, když v pátek informoval o události ze čtvrtečního dopoledne.

Na řidiče na Teplicku se řítil tahač předjíždějící na plné čáře. Zachytila to kamera

Krimi

Policisté v tu dobu kontrolující provoz ve směru do Břeclavi vyrazili a auto předjeli. Následně zastavili a přelezli přes svodidla, aby zastavili popleteného řidiče i správným směrem jedoucí auta na dálnici, proti kterým popletený řidič mířil.

„Pro všechny zúčastněné nebezpečný manévr se naštěstí obešel bez jakékoliv kolize. Třiasedmdesátiletý řidič za volantem mazdy hlídce sdělil, že prý chtěl dojet do Podivína,“ dodal mluvčí. Senior přitom z cesty právě do Podivína vjel na dálnici a pruhem směřujícím do Brna se vydal přesně na opačnou stranu, tedy ke slovenské hranici. Za svůj nebezpečný omyl ponese následky.

Kamion se na Břeclavsku řítil v protisměru. Přímo před kamerou policie

Krimi

„Pokud vidíte, že proti vám jede vozidlo v protisměru, okamžitě sjeďte do pravého jízdního pruhu, zpomalte a zapněte výstražná světla. Pokud vám to situace dovolí, bezodkladně volejte tísňovou linku 158 a operátorovi sdělte, kde se právě nacházíte. Včasnou a pohotovou reakcí totiž můžete zachránit nejen vlastní život,“ apeluje na řidiče mluvčí.

Foto: Policie ČR

Auto jelo v protisměru na D2.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám