Hlavní obsah

Řidič v Hradci zřejmě nedal přednost. Nákladní auto se rozpáralo o sloup

– Hradec Králové

Hromada šrotu zbyla v noci na středu z nákladního auta, které se střetlo s osobním autem v Hradci Králové. Podle policie řidič Škody Rapid, který se zranil, zřejmě nedal přednost. Navíc měl pozitivní dechovou zkoušku.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Kabina se utrhla, sloup zůstal stát.

Článek

Nákladní auto projíždělo před třetí hodinou ráno křižovatkou Mileta, když z vedlejší ulice přijížděl šofér Škody Rapid a pravděpodobně nedal přednost řidiči nákladního vozu Renault, který jel po hlavní silnici.

„Vlivem střetu obě vozidla vyjela mimo komunikaci, kde porazila semafor a narazila do sloupu trolejového vedení. Nákladní vozidlo se převrátilo na bok, přičemž se vysypal náklad energosádrovec,“ informovala mluvčí policie Iva Kormošová.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Trosky nákladního auta

Vlivem nárazu se téměř utrhla kabina nákladního auta a vcelku zůstala jen korba. Sloup se z místa ani nehnul. Škodovku zasypal přepravovaný náklad. „Z nákladního vozidla vytékala nafta. Jednotka dalšímu úniku zabránila. Přesto několik litrů nafty do půdy uniklo. Jednotka na likvidaci použila sorbent,“ uvedla mluvčí hasičů Alena Kuthanová.

Foto: Policie ČR

Havarovaná škoda

Podle ní se lehce zranil řidič škodovky. Následovala také dechová zkouška. „U 35letého řidiče náklaďáku byla zkouška negativní, avšak u 22letého řidiče škodovky policisté naměřili 0,9 promile alkoholu v dechu,“ konstatovala Kormošová.

Foto: Policie ČR

Trosky nákladního auta

Škoda byla vyčíslena na 1,3 miliónu korun. Navíc policisté zadrželi kvůli blíže nespecifikované závadě osvědčení o registraci vozidla. Křižovatka byla na více než šest hodin uzavřena. Přesné příčiny nehody vyšetřují policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám