Hlavní obsah

Řidič v Brně problikával auto policie, při honičce se ji snažil vytlačit ze silnice

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Zběsilou jízdu přes plnou čáru nebo na červenou i vrážení do policejního auta předvedl 27letý cizinec za volantem osobního auta, když ujížděl v Brně před policejní hlídkou. Přitom na začátku problikával policejní auto dálkovými světly, následně ale odmítl zastavit ke kontrole. Policie ho nakonec zadržela, měl pozitivní test na drogy a soud ho poslal do vazby. Pronásledování zaznamenala policejní kamera.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování nebezpečného řidiče v BrněVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal minulý týden v úterý v noci, policisty ve služebním autě 27letý cizinec problikával dálkovými světly.

„Když se muži zákona rozhodli auto zkontrolovat (řidič mohl mít například zdravotní problém), šlápl na plyn a začal ujíždět. Nedbal opakovaných výzev k zastavení a ohrožoval další účastníky silničního provozu,” informoval v pondělí o případu mluvčí policie Pavel Šváb.

Pronásledovaný motorkář tvrdil, že nejel. Pravdu zjistil policejní pes

Krimi

Řidič podle něj jel několikrát na červenou na křižovatce, místy jel po chodníku. Z Brna vyjel přes Ochoz do Bílovic nad Svitavou a pokračoval na Obřany.

„Ještě před Brnem ale nezvládl řízení a sjel na louku. Tam se otočil, a přestože ho policejní hlídka chtěla přinutit k zastavení, najel do ní a i s poškozeným vozidlem pokračoval zpět přes Řícmanice k Brnu,” zmínil mluvčí.

Zloděj vyštěkaný policejním psem kličkoval před hlídkou, skončil v křoví

Krimi

Policisté připravili mezi Ochozem u Brna a Líšní zátaras, mladík ho ale objel a snažil se pak srazit policejní vůz ze silnice do příkopu. „To se mu nepovedlo, a naopak policisté využili příležitosti a jeho zběsilou jízdu ukončili. V příkopu tak skončilo pronásledované vozidlo,” popsal divoký zásah mluvčí.

Řidič to ale nevzdal, vyběhl z auta a utíkal směrem k lesu, policisté ho krátce nato dostihli a zadrželi.

„Celou cestu s ním byl ve voze i jeho poněkud vyděšený známý,” zmínil Šváb.

Řidiče na pervitinu s policií v patách zradilo v Liberci náledí

Krimi

Dechová zkouška alkohol u řidiče neprokázala, měl ale pozitivní test na drogy. Policie muže obvinila z násilí proti úřední osobě a maření úředního rozhodnutí, za což mu v případě soudu hrozí až šestileté vězení.

Cizinec měl podle mluvčího již v minulosti problémy se zákonem, nyní ho soud poslal do vazby. K osudu spolujezdce z pronásledovaného vozidla policie podrobnosti nesdělila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám