Hlavní obsah

Policie na Olomoucku pronásledovala řidiče. Zdrogovaný boural, zranil ženu a splašil koně

Právo, mhr
Olomouc

V lužním lese u Litovle na Olomoucku skončilo ve středu odpoledne pro policisty pronásledování zdrogovaného 39letého řidiče vozidla Peugeot 206. V lese havaroval. Při riskantní jízdě naboural jiné auto, poplašil koně a zapříčinil zranění chodkyně. Právo o případu informovala ve čtvrtek policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Při pronásledování řidiče se splašil kůňVideo: Policie ČR

 
Článek

„Policejní hlídka chtěla ve středu odpoledne zkontrolovat v Litovli osobní motorové vozidlo. Na signál policistů k zastavení řidič zareagoval prudkým zrychlením. Policisté automobil pronásledovali přes několik ulic a místních částí Litovle až do obce Rozvadovice,“ uvedla mluvčí.

Řidiče na úprku před policií na Trutnovsku nezastavila střelba ani náraz do sněhu

Krimi

Zde se podle ní řidič s vozidlem otočil, vydal se směrem zpět na Litovel a nakonec odbočil do lužního lesa v chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví. „Lesní terén riskantní jízdu ukončil, řidič nezvládl řízení, s vozidlem havaroval a zapadl,“ konstatovala Vaňharová.

Řidič podle ní v průběhu své nebezpečné jízdy naboural stojící automobil, ohrozil ostatní účastníky silničního provozu a splašil koně. „Podle slov jedné z chodkyň musela ve snaze zabránit střetu s ujíždějícím vozidlem náhle uskočit, čímž si způsobila zranění dolní končetiny. Poté vyhledala lékařskou pomoc. Celé pronásledování trvalo zhruba 20 minut,“ poznamenala mluvčí.

Řidič před policií ujížděl Náchodem. Auto utopil v řece a utekl

Krimi

Řidič se podle ní podrobil testu na drogy s pozitivním výsledkem na pervitin.

„Policisté zjistili, že řidič navíc usedl za volant, ač má Okresním soudem v Olomouci vyslovený platný zákaz řízení, a to až do srpna 2024. Ve vozidle policisté zajistili drogy, konkrétně 1,5 g cannabisu a 1 g pervitinu,“ podotkla Vaňharová. Škoda, kterou řidič způsobil, byla předběžně vyčíslena na 30 000 korun.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Případná další právní kvalifikace je předmětem šetření,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám