Hlavní obsah

Řidič u D7 se na poslední chvíli vyhnul autu v protisměru

Novinky, kub
Chomutov

Policie prověřuje nebezpečný manévr řidiče osobního auta, který vjel na silnici u Chomutova do protisměru. Incident u dálnice D7 zaznamenala palubní kamera jiného šoféra, který se na poslední chvíli vyhnul střetu.

Řidič v protisměru u ChomutovaVideo: Právní ochrana řidičů

 
Článek

Incident se stal ve čtvrtek krátce před osmou hodinou ráno a informovala o něm společnost Právní ochrana řidičů (POŘ), která videozáznam svého klienta týž den zveřejnila na svém facebookovém profilu.

„Na silnici číslo 13 na výjezdu z Chomutova se náš klient málem střetl s vozidlem, které jelo v protisměru,“ uvedla POŘ. Na záznamu je vidět, jak se řidiči, který jede v rychlém pruhu, za zatáčkou najednou objeví v protisměru vozidlo, před kterým musí uhnout.

Další auto v protisměru: Senior se řítil po D8

Krimi

Video má k dispozici již také policie. „Přijali jsme podnět a případem se zabýváme,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Miroslava Glogovská.

Ze strany řidiče v protisměru by se mělo jednat o nerespektování zákazových značek, podle mluvčí jsou dopravní cedule na místě v pořádku. Problém ale bude zřejmě s vypátráním řidiče, protože z videa není patrná registrační značka vozidla.

Podle seznamu značek Ředitelství silnic a dálnic není v tomto úseku cedule Stop, jste v protisměru. Ty se začaly v Česku postupně umisťovat loni po četných případech vozidel v protisměru a po vzoru okolních států.

Reklama

Související témata:

Související články

Autobus MHD jel v Praze v protisměru

Autobus MHD jedoucí v protisměru natočili ve čtvrtek svědci v Praze. Řidič zřejmě nechtěl čekat v koloně, a tak ji objel. Případ již vyšetřuje policie.

Výběr článků

Načítám