Hlavní obsah

Autobus MHD jel v Praze v protisměru

Novinky, ok, kl
Praha
Aktualizováno

Autobus MHD jedoucí v protisměru natočili ve čtvrtek svědci v Praze. Řidič zřejmě nechtěl čekat v koloně, a tak ji objel. Případ již vyšetřuje policie.

Autobus jel v Praze v protisměru Video: Aktu.cz

 
Článek

Na záznamu je vidět, jak autobus ve čtvrtek dopoledne jede v protisměru kolem kolony aut a pak se na křižovatce zařadí před téměř stojící auta.

„Policisté se na základě informací z médií od rána zabývají případem jízdy linkového autobusu v protisměru v ulici Na Stráži v Praze 8. Případ prověřují a zjišťují, do jaké míry se řidič dopustil protiprávního jednání,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

Senior ujížděl po D4 v protisměru 14 km, policie zveřejnila video

Krimi

Zároveň požádala svědky, kteří autobus při nebezpečném manévru viděli, aby se obrátili na linku 158. Za jízdu v protisměru může řidič ve správním řízení dostat pokutu 5000 až 10 000 Kč, zákaz řízení až na jeden rok a může přijít o sedm bodů.

Autobusovou linku 166 neprovozuje pražský dopravní podnik, ale soukromá společnost About Me. Ta teď případ prověří. „Informace prověříme a budeme se jimi dále zabývat. Do současné chvíle jsme nebyli oficiálně kontaktováni Policií ČR. Jiné informace ani videozáznam nemáme v současné chvíli k dispozici,” uvedl mluvčí společnosti Ondřej Vašta.

Policistům v centru Prahy jelo naproti auto v protisměru. Řidič však nezastavil

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám