Hlavní obsah

Další auto v protisměru: Senior se řítil po D8

– Mělník

Další auto v protisměru řešila v noci na pondělí policie na dálnici D8. Senior si tam zřejmě spletl nájezd a vjel do opačného směru. Boural kvůli němu jiný řidič, který narazil do svodidel. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Jízdu v protisměru řešili několik hodin předtím na D7, zemřel při ní jeden člověk.

Nehoda na dálnici D8, kde jelo auto v protisměruVideo: Aktu.cz

 
Článek

Řidič jel po dálnici D8 po jedné hodině ráno ve směru na Prahu v pásu, který vede na Ústí nad Labem. Ostatní šoféři ho zaznamenali u Nové Vsi a zavolali na linku 158. Na dálnici vyrazily hlídky ze Středočeského i Ústeckého kraje a silnici uzavřely.

Auto v protisměru způsobilo na D7 hromadnou nehodu

Krimi

Mezitím však havaroval cizinec, který se autu v protisměru vyhýbal. „Nehoda se stala na 29. kilometru, kde vozidlo nabouralo do svodidel. Nikdo se nezranil. Policisté auto zastavili na 35. kilometru,“ řekla Novinkám mluvčí policie Markéta Johnová.

Foto: Aktu.cz

Havarované auto na dálnici D8

Dvaasedmdesátiletý senior měl negativní dechovou zkoušku. Proč a kde vjel na dálnici v protisměru, zjišťují litoměřičtí policisté. Pravděpodobně musel na dálnici vjet na exitu 18 nebo 9. Na obou těchto sjezdech jsou již instalovány značky Jste v protisměru.

Když se dostanete do protisměru:
1. Zastavte co nejvíce u kraje vozovky, nejlépe vlevo, tj. vedle nejpomalejšího pruhu
2. Zapněte varovné blinkry, aby bylo vozidlo co nejlépe vidět
3. Oblečte si reflexní vestu, ve které budete vidět na velkou vzdálenost
4. Opusťte vozidlo a schovejte se za svodidla, tam jste chráněni pro případ nehody
5. Umístěte výstražný trojúhelník minimálně 100 metrů před autem
6. Zavolejte na policii na číslo 158 a nahlaste, co a kde se stalo
Zdroj: www.bezpecnecesty.cz

V neděli večer jelo auto v protisměru i na dálnici D7. Kvůli němu následně havarovalo šest aut. Jeden člověk zemřel a jeden se těžce zranil. Podle prvotních informací nehodu způsobil cizinec jedoucí v protisměru, který si spletl směry, protože pochází z Anglie. Při nehodě zemřel.

Značky neznačky. V protisměru se na dálnicích jezdí dál

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám