Hlavní obsah

Řidič přejel železniční přejezd na červenou přímo před autem s policisty

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Nepochopitelné riskování předvádějí někteří řidiči aut na železničních přejezdech. Blikající červená výstražná světla nezastavila před několika dny ani řidiče Škody Felicie u obce Okrouhlá u Branic na Písecku. Ten přejel přes koleje navíc přímo před zraky policejní hlídky, která stála u přejezdu v civilním autě.

Řidič přejel přes přejezd na červenouVideo: Policie ČR

 
Článek

„Událost se odehrála 6. srpna kolem patnácté hodiny. Řidiči hrozí pokuta až do výše pěti tisíc korun a zákaz řízení až na půl roku,“ uvedla mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Nehod na železničních přejezdech na jihu Čech přibývá. Nedávno vjela na železniční přejezd přímo v Písku u židovského hřbitova řidička osobního auta, která zřejmě přehlédla světelnou výstrahu. V ten moment tudy projížděl vlak se třiceti cestujícími. Nehoda se jako zázrakem obešla bez vážných zranění.

„Stále řešíme události, kdy řidiči vjedou na přejezd v době, kdy signalizace funguje, a oni ji nerespektují či se nevěnují řízení vozidla. Červená světla přehlédnou a zvukovou signalizaci nezaregistrují. Chodci pak často nepochopitelně riskují a přechází koleje tam, kde je to zakázané,“ poukazuje na problémy mluvčí policie. Většina střetů s vlakem totiž končí tragicky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám