Hlavní obsah

Řidič otevřel dveře do cesty cyklistce, záchranka ji odvezla s těžkým zraněním

– Suchdol nad Lužnicí

Policie na Jindřichohradecku obvinila z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti řidiče, který po zaparkování u domu otevřel dveře auta, když kolem projížděla žena na kole. Po nárazu cyklistka spadla na zem a utrpěla těžké zranění, se kterým ji záchranáři odvezli do nemocnice. Šoférovi hrozí v případě soudu až čtyřleté vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala již v polovině září v Suchdole nad Lužnicí, policie o případu informovala nyní vzhledem k tomu, že v tomto týdnu padlo obvinění.

Řidič osobního auta značky Seat Leon měl zaparkovat v suchdolské ulici 28. října v odstavném pruhu u domu, načež podle policie otevřel dveře auta směrem do vozovky, aniž by se přesvědčil, jestli je to bezpečné.

Osobní auto na Břeclavsku přejelo cyklistku, je těžce zraněná

Krimi

Stalo se tak ve chvíli, kdy auto objížděla cyklistka, která do dveří vrazila a spadla na zem.

„Při střetu utrpěla těžké zranění s ošetřením na místě a převozem rychlou záchrannou službou do nemocnice,” informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Hana Bílková Millerová.

Cyklistka se v Nymburku srazila s popelářským autem, letěl pro ni vrtulník

Krimi

Pacientku sice nemuseli v nemocnici hospitalizovat, ale zranění musí léčit nejméně do konce listopadu. Policie řidiče vzhledem k okolnostem nehody v úterý obvinila z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

„V případě soudem uznané viny tomuto obviněnému hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám