Hlavní obsah

Osobní auto na Břeclavsku přejelo cyklistku, je těžce zraněná

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vážným zraněním skončila v sobotu ráno dopravní nehoda na křižovatce ulic Sovadinova, Národních hrdinů a Lidická v Břeclavi. Střetlo se tam osobní auto Ford Fusion s cyklistkou. Tu po nehodě musel transportovat do nemocnice vrtulník. Mrtvého cyklistu našli u silnice na Pelhřimovsku, zřejmě měl zdravotní komplikace.

Foto: ZZS Jihomoravského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Žena středního věku utrpěla mnohočetná zranění těžkého charakteru. Po ošetření jsme ji letecky transportovali do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Cyklista na Olomoucku nedal přednost autu. Při srážce zemřel

Krimi

„Podle prvotních informací jeden z účastníků nedal přednost. Silnice byla několik desítek minut uzavřená,“ doplnil policejní mluvčí Petr Vala. Podle svědka nehody cyklistka přijížděla ve směru z ulice Národních hrdinů po hlavní silnici.

Řídítka měla obtěžkaná taškami. „Auto, které ji srazilo, vyjíždělo z vedlejší silnice. Jelo ale pomalu, přesto došlo ke střetu a cyklistku osobák jedním kolem přejel. Proč se to stalo, netuším. Možná i cyklistka ztratila rovnováhu,“ řekla svědkyně.

Co bylo skutečnou příčinou kolize s vážnými následky, zjišťují policisté.

Mrtvý cyklista v příkopu

Mrtvého cyklistu našli v neděli dopoledne v příkopu u silnice II/129 mezi Pacovem a Cetorází na Pelhřimovsku. Muž byl nalezen v příkopu u cesty.

Policie zadržela řidiče, který usmrtil mladého cyklistu a ujel

Krimi

„Cyklista byl bohužel bez zámek života. Podle prvního vyjádření lékaře to spíš vypadá, že mohl mít zdravotní indispozici. S největší pravděpodobností to nebude nehoda v klasickém slova smyslu, že by ho někdo srazil. Pravděpodobně zemřel poté, co se mu udělalo špatně,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Podle mluvčí případ dále prověřují a zjišťují totožnost muže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám