Hlavní obsah

Cyklistku srazilo na přechodu auto. Řidička odjela, hrozí jí pětiletý trest

Právo, pab
Klatovy

U přechodu pro chodce v Horažďovicích sesedla z jízdního kola, aby mohla bezpečně přejít na druhou stranu ulice. Když byla 71letá cyklistka uprostřed vozovky, narazilo do ní přijíždějící vozidlo. Jeho řidička ale podle policie pokračovala v jízdě a o osud seniorky se nezajímala. Kriminalisté kvůli nehodě řidičku obvinili.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Nehoda se stala loni v říjnu v Horažďovicích na Klatovsku. „Policejní komisař obvinil 20letou ženu z ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. Jako řidička osobního automobilu Volkswagen Polo nedala přednost chodkyni a narazila do jejího kola, které v té chvíli vedla vedle sebe,“ sdělila v úterý mluvčí policie Dana Ladmanová.

„Následně došlo k pádu ženy a jejímu zranění. Z místa nehody pak řidička odjela, aniž by zraněné ženě poskytla potřebnou pomoc,“ dodala mluvčí s tím, že obviněné hrozí až pět let vězení.

Cyklistka odnesla pád zraněním, když se jí kvůli roušce zamlžily brýle

Koronavirus

Cyklistka, která po zranění musela dva měsíce chodit o francouzských holích, si karambol příliš nevybavuje. „U přechodu pro chodce jsem sesedla z kola a chtěla přejít silnici. Když jsem se rozhlédla, viděla jsem z levé strany přijíždět nějaké auto. Bylo ale ještě dostatečně daleko, tak jsem vstoupila na přechod,“ uvedla při vyšetřování seniorka.

„Uprostřed vozovky jsem najednou upadla na zem. Necítila jsem žádný náraz do těla. Zůstala jsem ležet na boku a viděla kolem projet nějaké vozidlo,“ popsala žena nehodu. Auto podle ní na chvilku zastavilo, ale pak, když se začala pomalu zvedat ze země, se znovu rozjelo.

Cyklistka zkolabovala během jízdy. Oživili ji manželé projíždějící okolo

Krimi

Řidička se hájila tím, že poškozená po přechodu jela na kole. „Stála u kraje vozovky a kolo měla mezi nohama. Pak nasedla a rozjela se. Myslela jsem si, že pojede dopředu, jenže začala přejíždět silnici k druhému okraji. Brzdila jsem a narazila do zadní části jejího kola. Paní upadla a já jsem o kousek dál zastavila,“ tvrdila obviněná žena.

Když prý viděla, že se cyklistka zvedla a i s kolem došla na chodník, měla za to, že jí nic není. „Rozhazovala přitom rukama a já to pochopila tak, že mně ukazuje, abych jela pryč,“ dodala řidička.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám