Hlavní obsah

Řidič na pervitinu uháněl před policií, skončil v plotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová Paka

Zhruba deset kilometrů pronásledovali řidiče osobního auta policisté na hranici Královéhradeckého a Libereckého kraje. Šofér nejdřív odmítl zastavit kvůli kontrole na Jičínsku, nakonec boural na Semilsku. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, muž měl ale podle policie v sobě povzbuzující drogu pervitin, navíc měl platný zákaz řízení.

Pronásledování řidiče v Nové PaceVideo: Policie ČR

 
Článek

Pronásledování se odehrálo minulý týden v pátek, o akci informovala v úterý mluvčí policie Iva Kormošová a zveřejnila videozáznam zásahu.

„Hodinu před půlnocí si novopacká policejní hlídka při běžné kontrolní činnosti všimla podezřele jedoucího osobního vozidla značky Ford Focus. Řidič auta jedoucí od Jičína asi 10 metrů před kruhovým objezdem u Lidlu v Nové Pace zastavil a několik vteřin stál, pak se rozjel a kruhový objezd zcela neobjel,” uvedla mluvčí.

Motorkář s dvěma zatykači na krku havaroval na útěku před policisty

Krimi

Hlídka řidiče vyzvala světly k zastavení, ten ale reagoval sešlápnutím plynu. „Projel městem, pokračoval po silnici I/16 směrem na Vrchovinu, Horku u Staré Paky a Studenec. Svou jízdou ohrožoval další účastníky silničního provozu. Místy se řítil rychlostí i přes 150 km/h, přejížděl plnou čáru a několik úseků jel v protisměru,” zmínila mluvčí.

Na konci Studence projel levotočivou zatáčku a podle policie ve značné rychlosti nezvládl řízení a narazil do plotu, vozidlo se zdemolovanou přední částí pak stálo napříč v protisměru.

Foto: Policie ČR

Policie řidiče pronásledovala v Královéhradeckém a Libereckém kraji.

Podle Kormošové pak z fordu vystoupili dva muži, kteří chtěli z místa zmizet, což si ale rozmysleli, když jim policisté pohrozili zbraněmi.

„Třicetiletý řidič a jeho o sedm let mladší spolujezdec byli záchranáři ošetřeni, ale převoz do nemocnice na vyšetření odmítli. Policisté řidiče podrobili dechové zkoušce, která byla negativní,” upřesnila mluvčí s tím, že měl ale pozitivní test na drogu pervitin.

Další prověřování řidiče v databázi ukázalo, že nikdy neměl řidičák, navíc měl za sebou již dva zákazy řízení, přičemž ten druhý měl vypršet za tři roky.

Foto: Policie ČR

Pronásledování řidiče v Nové Pace

„Jelikož se nehoda stala na území Libereckého kraje, celý případ řeší semilští kolegové, kteří muže v nejbližší době obviní z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což hrozí až dva roky ve vězení,” dodala mluvčí.

Podezřením z přestupku, kdy měl jet pod vlivem návykové látky, se bude podle ní zabývat správní úřad.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám