Hlavní obsah

Motorkář s dvěma zatykači na krku havaroval na útěku před policisty

– Lipník nad Bečvou

Policejní hlídce se v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku snažil ujet 32letý motorkář. Při honičce havaroval, zraněny byly při nehodě kromě něj tři ženy. Muž má na osm let vyslovený zákaz řízení, a navíc na něj dva soudy již dříve vydaly příkaz k zatčení.

Foto: Policie ČR

Honička motorkáře s policisty na Přerovsku skončila havárií

Článek

Právo o případu, který se stal v sobotu odpoledne, informoval v pondělí policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policejní hlídka si podle něj krátce před 14. hodinou všimla projíždějícího motocyklu Honda s dvoučlennou osádkou na ulici Novosady. Policisté v řidiči poznali podezřelou osobu, a proto se rozhodli ji zkontrolovat.

Po srážce tří vozidel na D35 vyprošťovali hasiči dva zaklíněné

Krimi

„Se služebním vozidlem se zapnutým výstražným a zvukovým zařízením vyrazili za motocyklistou, kterému dali pokyn k zastavení. Řidič po ujetí pár desítek metrů zastavil a z motocyklu sesedla spolujezdkyně. Vzápětí však z místa vyrazil a začal policistům ujíždět,“ uvedl mluvčí.

Motorkář jel podle něj po ulici Hranická směrem z Lipníku nad Bečvou na Hranice. Na konci ulice se na kruhové křižovatce otočil a jel zpět do města.

„Na ulici Hranická kličkoval po celé šíři komunikace, až se nakonec u křižovatky s ulicí M. J. Husa srazil s protijedoucím vozidlem Škoda Fabia. Řidič byl při nehodě se strojem odhozen vpravo, kde poškodil vozidlo Opel Zafira a Jeep Renegage,“ konstatoval Hejtman.

Zákaz řízení a celostátní pátrání

Při dopravní nehodě byl podle něj zraněn motocyklista, dvě spolujezdkyně z vozidla Škoda Fabia a jedna spolujezdkyně z vozidla Opel Zafira.

Požár stodoly ohrozil přilehlý dům na Semilsku, škoda za 600 tisíc korun

Krimi

„Zdali byl ujíždějící řidič pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky, zjistíme až z rozboru krve, neboť muž nebyl vzhledem ke zranění schopen zkoušek na místě,“ poznamenal mluvčí.

Proč řidič ujížděl, zjistili podle něj policisté vzápětí. „Dvaatřicetiletý muž z Novojičínska byl v celostátním pátrání, a navíc měl vysloven osmiletý zákaz řízení motorových vozidel. Okresní soud v Novém Jičíně a Okresní soud v Přerově na muže vydaly příkazy k zatčení. Magistrát města Ostravy navíc muži uložil zákaz řízení pro všechny skupiny motorových vozidel až do září 2028,“ dodal Hejtman.

Motorkáři podle něj mimo spáchaných dopravních přestupků v dopravě opětovně hrozí za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání trest odnětí svobody až na dvě léta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám