Hlavní obsah

Řidič dvakrát ujížděl stejné hlídce na kradených motorkách. Neúspěšně

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Neúnavného řidiče kradených motorek pronásledovala pražská policejní hlídka, které unikal hned dvakrát v rozmezí zhruba týdne. V prvním případě pronásledování skončilo nárazem motorkáře do stromu, při další honičce muže zradil štěrk, na kterém dostal smyk. Muž je podezřelý z porušení zákazu řízení, který má úřady nařízen do roku 2026. Obě pronásledování zachytila policejní kamera.

Muž ujížděl před policií na kradených motorkáchVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu v pátek informovala mluvčí policie Violeta Siřišťová. Poprvé se hlídka na muže na skútru pověsila 15. března v Podchýšské ulici v Praze 4 poté, kdy jí odmítl zastavit ke kontrole.

Řidič ujížděl podle mluvčí vysokou rychlostí a ohrožoval svou jízdou ostatní šoféry. Policii se snažil ujet po lesní cestě směrem k Modřanské rokli, po cestě ale v lese poblíž retenční nádrže Libušská nezvládl řízení a narazil do stromu.

Mladík po noční honičce v Praze ujížděl policii ve stejném autě i dnes odpoledne

Krimi

„Před policisty se snažil ještě utéct, ti ho však dostihli a za užití donucovacích prostředků zpacifikovali a zadrželi. Lustrací v policejních evidencích na místě zjistili, že 34letý řidič byl před pár měsíci propuštěn z vězení, kde si odpykával několikaletý trest za rozsáhlou majetkovou trestnou činnost,” sdělila mluvčí s tím, že muž má rovněž zákaz řízení do roku 2026.

Řidič v Brně problikával auto policie, při honičce se ji snažil vytlačit ze silnice

Krimi

„Jelikož měl značně rozšířené zorničky, policisté muže vyzvali k provedení testu na drogy, který odmítl. Skútr měl registrační značku vyrobenou ze dvou jiných značek. Výrobní číslo na motocyklu bylo úmyslně poškozeno, policisté tak na místě nebyli schopni zjistit původ skútru,” sdělila Siřišťová.

Foto: Policie ČR

Pronásledování motorkáře v Praze

Přivolaní kriminalisté zabývající se zločiny kolem aut pak zjistili, že stroj byl ukraden. Muž ale policistům tvrdil, že ho dostal od kamaráda. Policie motorkáři sdělila na služebně podezření z maření úředního rozhodnutí, za což hrozí až dva roky vězení, pak byl propuštěn.

Policie na Olomoucku pronásledovala řidiče. Zdrogovaný boural, zranil ženu a splašil koně

Krimi

Zhruba týden nato, 23. března večer, si stejná hlídka všimla v Hrazanské ulici v Praze 4 červené motorky se značkami, které v registru patřily jinému stroji. Když ji chtěli policisté zastavit, řidič vystartoval a ujížděl. Za pár okamžiků již bylo zřejmé, že před sebou měli nenapravitelného motorkáře z předchozího týdne.

„Pronásledování trvalo několik minut, řidič ujížděl vysokou rychlostí dokonce i v obytné zóně, nerespektoval dopravní značení a kruhový objezd v Cholupicích a Točné projel v protisměru,” popsala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Řidič v obou případech, kdy ujížděl policii, nakonec boural.

V Točné také pronásledování skončilo, když muž při prudkém odbočení uklouzl na štěrku a boural. Stejně jako u Libušské nádrže se řidič ještě pokusil o útěk, což bylo opět marné, hlídka ho dostihla a zneškodnila.

Zfetovaný motorkář ujížděl v Plzni rychlostí 140 km/h

Krimi

Prověřování muže pak prokázalo, že se jedná o totožného šoféra, tentokrát ale na jiné, nicméně rovněž ukradené motorce, která zmizela týž den majiteli v Praze 4.

Policie řidiči znovu sdělila podezření z maření úředního rozhodnutí. „Při výslechu opět uvedl, že nevěděl, že se jedná o kradenou motorku, jelikož ji dostal od kamaráda. Případem se zabývají policisté z místního oddělení Modřany i kriminalisté šetřící krádeže a nevylučují, že se stíhání rozšíří o další trestné činy,” dodala Siřišťová.

Motorkář se ztrácel policii v prachu kolem řepky, v lese ho vyčenichal pes

Krimi

Konkrétně jakých paragrafů trestního zákoníku by se rozšíření mohlo týkat, policie nesdělila, ve hře v podobných případech bývá vzhledem k obvykle nebezpečné jízdě pronásledovaných řidičů také obecné ohrožení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám