Hlavní obsah

Řeka uvěznila dodávku na Brněnsku, dvojice zůstala na střeše

Právo, Novinky, kub, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ivančice
Aktualizováno

Dva lidi ze zatopeného auta z rozvodněné řeky zachraňovali hasiči na Brněnsku. Dodávka zůstala v korytě řeky Rokytná a dvojice čekala na záchranu na střeše. Hasiči obě osoby i s autem dostali na břeh pomocí lana a navijáku.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči dostali auto na břeh pomocí lan a navijáků.

Článek

Osádka dodávky se dostala do nesnází v úterý kolem poledne nedaleko Ivančic na Brněnsku.

„Hasiči, kteří se již během jízdy převlékli do tzv. suchých obleků, po příjezdu k zatopenému vozu během krátké chvíle obě osoby pomocí lan zachránili,“ popsal zásah mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Řidič zařadil místo rychlosti zpátečku, auto zamířilo do Berounky

Krimi

Hasiči povolali také kolegy potápěče, se kterými auto zajistili, aby se nemohlo nekontrolovatelně rozpohybovat.

Posádka auta měla namířeno do nedalekého tábora a podle vyjádření policistů přebrodila řeku v místech, kde je to za normálního stavu možné. Při návratu zpátky už nicméně proud řeky dokázal strhnout auto a táhnout jej několik desítek metrů. Český hydrometeorologický úřad v tu dobu v místě hlásil 1. stupeň povodňové aktivity.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Záchrana dvojice ze zatopeného auta u Ivančic

„Dodávku se z řeky podařilo vyprostit krátce po 16. hodině pomocí kladek, navijáků z cisterny a traktoru,“ upřesnil mluvčí.

Se zraněným se hasiči brodili z Pekla na Náchodsku řekou

Krimi

Zásah podle něj zabral více než pět hodin, protože jej komplikovalo deštivé počasí a špatná dostupnost pro těžkou techniku.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Dodávka byla uvězněná v řece Rokytná.

Hasičům dal zabrat také silný proud. Samotné komunikaci při akci přitížil fakt, že je v místě mizerný signál pro mobilní telefon.

Reklama

Související články

Řidič skončil s autem pod hladinou Vltavy

Hasiči a záchranná služba zasahovali ve středu odpoledne ve Vraném nad Vltavou v okrese Praha-západ, kde sjel řidič s autem do řeky. Muže se podařilo vyprostit...

Výběr článků

Načítám