Hlavní obsah

Rallye honička na Šumpersku: Zloději ujížděli po poli, zastavil je les

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Policisté dopadli ve středu odpoledne poblíž Úsova na Šumpersku třicetiletého muže, který má podle nich na svědomí sérii krádeží v různých objektech. Zadrželi jej po honičce, když se jim spolu se svým o jedenáct let mladším komplicem snažil ujet. V autě měli i lup z předchozí noci. Právo o tom v pátek informovala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Pronásledování zlodějů po poliVideo: Policie ČR

 
Článek

Série krádeží podle ní začala 3. května, kdy policisté přijali oznámení o vloupání do restaurace v Úsově, ze které zmizela finanční hotovost a mobilní telefon. O tři dny později se někdo vloupal do prodejny potravin v Lipince na Olomoucku, ze které zmizely cigarety v hodnotě 70 tisíc korun. O den později zaznamenali policisté vloupání do bývalého zemědělského objektu v Troubelicích na Olomoucku.

Zastavovací pás ukončil zběsilou jízdu 20letého mladíka. Ten utekl

Krimi

„V noci na 12. května jsme přijali oznámení o pokusech vloupání do prodejen potravin v Lukavici, Bohuslavicích, ale také o vloupání do budovy Obecního úřadu v Bohuslavicích a další restaurace v Úsově, ze které zmizely lahve s alkoholem,“ uvedla mluvčí.

Jak se podle ní ukázalo, sérii těchto vloupání má na svědomí policistům dobře známý muž z Mohelnicka a jeho mladší komplic, který v noci z úterý na středu asistoval svému parťákovi hlídkováním u napadených objektů. V rámci série vloupání měl starší z dvojice způsobit majitelům objektů škodu za více než 150 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

V autě, kterým ujížděli, měli zloději lup z předchozí noci.

„Staršího z mužů, na kterého měli policisté v souvislosti s prověřovanou trestnou činností spadeno, zahlédla hlídka policistů ve středu dopoledne v Úsově za volantem citroënu, v němž cestoval společně se svým komplicem,“ konstatovala Vybíhalová. Policisté přitom podle ní zároveň věděli, že by řídit určitě neměl. Kvůli jeho předchozí nehodě pod vlivem alkoholu mu totiž zadrželi řidičský průkaz.

Traktoristu znovu obvinili, že vjel policistům do cesty při honičce s dealerem

Krimi

„Jakmile řidič zjistil, že se za ním policisté otáčejí, sešlápl plyn a začal ujíždět. Za Úsovem najel do pole a pokračoval směrem k Polici. Následně se snažil policisty setřást v lesním terénu, který se mu ale nepodařilo zdolat. Policisté pak oba muže zadrželi,“ poznamenala mluvčí.

V autě podle ní policisté nalezli nejen lahve alkoholu pocházející z nočního vloupání do úsovské restaurace, ale také náčiní, které starší z mužů používal k vloupání do objektů.

„Oba muži si již vyslechli sdělení obvinění ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věcí. Staršímu z nich, s ohledem na výši způsobené škody, hrozí přísnější, až pětiletý trest odnětí svobody,“ doplnila Vybíhalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám