Hlavní obsah

Přilba zachránila cyklistovi život, řidič od nehody ujel

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravská policie pátrá po neznámém řidiči, který v úterý pravděpodobně zavinil nehodu 21letého cyklisty v Ostravě-Michálkovicích. Řidič od nehody ujel, cyklista utrpěl vážné zranění hlavy a podle záchranářů přežil asi jen díky tomu, že měl na hlavě nasazenou přilbu.

Foto: Policie ČR

Přilba zraněného cyklisty

Článek

Nehoda se stala kolem 15. hodiny na ulici Rychvaldské. Osobní auto stříbrné barvy objíždělo trolejbus, který odbočoval vlevo, a přejelo do protisměru, kde ohrozilo cyklistu.

„Třiapadesátiletý cyklista vzniklou dopravní situaci pravděpodobně řešil vyhnutím vpravo, nicméně najel na kanál a obrubník chodníku, načež přepadl přes řídítka a narazil do sloupu. Utrpěl vážné zranění. Řidič ujel, aniž by zraněnému poskytl pomoc,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Cyklista utrpěl vážné poranění hlavy a skončil v nemocnici. Policie vyzývá případné svědky, aby kontaktovali linku 158.

Mluvčí také připomněla, že za neposkytnutí pomoci hrozí poměrně vysoké tresty. „Kdyby řidič zůstal na místě po nehodě, byl by ohrožen trestem odnětí svobody až na jeden rok. Na řidiče, kteří z místa odjedou, aniž by zraněným poskytli pomoc, ale pamatuje zákonodárce přísnějším trestem, a to odnětím svobody až na pět let,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám