Hlavní obsah

Při požáru hájenky se zranili čtyři lidé, jedno dítě skončilo v kritickém stavu

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Hasiči a záchranáři vyjížděli ve středu ráno k požáru hájenky v Choustníku na Táborsku. Na místě našli čtyři zraněné, muže a jedno malé dítě přepravil vrtulník na pražské popáleninové centrum. Podle informací Práva je dítě předškolního věku v kritickém stavu.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Při požáru hájenky se zranili čtyři lidé.

Článek

„Stav dítěte si vyžádal napojení na umělou plicní ventilaci a intenzivní přednemocniční neodkladnou péči. V kritickém stavu bylo letecky transportováno na popáleninové centrum do Vinohradské nemocnice,” uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.

Dodala, že spolu s dítětem byl do pražské nemocnice přepraven i těžce zraněný muž středního věku, který utrpěl závažné popáleniny a zranění na trupu a končetinách. „Jeho stav se zdravotníkům před transportem podařilo stabilizovat,“ uvedla.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Při požáru hájenky se zranili čtyři lidé

Matka a druhé dítě se nadýchaly zplodin a záchranáři je převezli do táborské nemocnice, kde je s nimi i psycholog.

Plameny likvidovali profesionální hasiči z Tábora a Soběslavi a také dvě jednotky dobrovolných hasičů. „V tuto chvíli se požár dohašuje a hasiči provádí průzkum termokamerou,“ uvedla Vendula Matějů, mluvčí jihočeských hasičů.

Proč začalo hořet, je v šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám