Hlavní obsah

Při nehodě sanitky byl zraněn záchranář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Na třídě Milady Horákové v Liberci se v sobotu dopoledne stala těžká dopravní nehoda sanitky a osobního auta. Při čelním nárazu byl vážně zraněn řidič sanitky, kterého jeho kolegové transportovali do nemocnice.

Článek

Sanitka jela se zapnutými majáky a zvukovým výstražným zařízením. Protijedoucí řidič nedal sanitce přednost a došlo ke srážce. "Ve voze záchranářů se sice aktivovaly airbagy, řidič přesto utrpěl vážné poranění hlavy a hrudníku," uvedla mluvčí liberecké záchranné služby Kristýna Fejfarová.

Nehoda se stala kousek od parkovacího domu na ulici Milady Horákové. Ulicí projížděla záchranářská Škoda Octavia s lékařem doprovázená v závěsu sanitkou. Oba vozy směřovaly se zapnutými majáky k nemocnému dítěti.

Řidič protijedoucího auta nedal přednost prvnímu z vozidel a narazil do něj. Následně do aut narazil i další vůz. Řidič auta, které nedalo záchranářům přednost, zraněn nebyl, v dalším byl řidič zraněn lehce.

K nemocnému dítěti ihned vyrazil náhradní vůz s lékařem i jiná sanitka. Původní sanita zůstala na místě nehody aby pomohla raněným na místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám