Hlavní obsah

Při hašení požáru garáže našli ostravští hasiči ostré granáty a miny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemné překvapení čekalo v sobotu odpoledne na hasiče, kteří zasahovali při požáru garáže u rodinného domu v Ostravě-Hrabové. Po uhašení ohně totiž v garáži našli granáty a miny. Okamžitě na místo povolali policii, která pak uzavřela silnice v okolí budovy a evakuovala obyvatele sousedních rodinných domků.

Foto: PČR

Kvůli nalezené munici musela policie uzavřít silnice v okolí garáže, ale také evakuovat lidi ze sousedních domů.

Článek

„Požár v garáži vznikl od nějaké staré autobaterie. Hasiči jej uhasili, došlo tam ale k zadýmení objektu, takže pětašedesátiletý majitel skončil v nemocnici, protože se hodně nadýchal kouře,“ řekla Právu policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Dodala, že po uhašení požáru našli hasiči v garáži munici, takže okamžitě informovali policii o svém nálezu.

Policie proto na místo poslala pyrotechnika a udělala se bezpečnostní opatření. „To znamená, že se uzavřely nejbližší silnice a evakuovali se lidé ze sousedních domů. Evakuovaných bylo celkem 19. Pyrotechnik zjistil, že v garáži jsou tři dělostřelecké granáty a dvě protitankové miny. Munice byla ostrá,“ upřesnila Viačková.

Foto: PČR

Po uhašení ohně v garáži našli hasiči granáty a miny.

Policie poté munici převezla na bezpečné místo do neobydlené oblasti, kde byla ještě v sobotu pyrotechnikem řízeně odstřelena. Evakuovaní lidé se pak v sobotu večer vrátili do svých domovů.

Případ si převzali kriminalisté. „Majitel garáže je v nemocnici, takže se musí počkat, až bude moci být vyslechnut a podá vysvětlení. Až nám to lékaři dovolí. Zahájily se úkony pro trestný čin obecné ohrožení a nedovolené ozbrojování,“ shrnula policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám