Hlavní obsah

Prázdné misky, zmrzlá voda, mrtvola. Ženě na Přerovsku odebrali týrané psy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kojetín

Případ týrání zvířat prověřuje Státní veterinární správa (SVS), která podala podnět policii kvůli chovatelce psů v Kojetíně na Přerovsku. Veterináři u ní našli čtyři hladem vychrtlé psy, kteří měli prázdné misky, v jedné byla zmrzlá voda. Na místě byla rovněž mrtvola psa, který podle veterinářů musel zemřít nedlouho před zásahem.

Foto: Státní veterinární správa

Inspektoři veterinární správy odebrali chovatelce z Přerovska čtyři týrané psy.

Článek

Inspektoři SVS vyrazili do Kojetína na základě podnětu.

„Na místě se v době kontroly nalézali čtyři psi. Všichni byli ve velmi špatném výživném stavu a kondici, vychrtlí se zřetelným úbytkem tělesného tuku a svalové tkáně,“ informovala v úterý správa na svém webu.

Zubožená fenka měla tlamu ovázanou lepicí páskou, policie obvinila 22letou majitelku

Krimi

Psi podle inspektorů neměli přístup ke krmivu ani k vodě, přičemž nádoby na dvoře byly prázdné a v jedné byla zmrzlá voda.

„Kromě čtyř živých zvířat nalezli veterinární inspektoři také tělo jednoho čerstvě uhynulého psa,“ upřesnila SVS.

Foto: Státní veterinární správa

Inspektoři SVS našli týrané psy v Kojetíně.

Vše nasvědčovalo tomu, že další setrvání zvířat u chovatelky by přineslo jejich neustálé utrpení, veterináři proto psy odebrali. Nyní jsou zvířata v útulcích v Přerově a Kojetíně.

Matku roky bil a zavíral s desítkami psů. Muž z Chebska skončil ve vazbě

Krimi

„Krajská veterinární správa pro Olomoucký kraj vzhledem k závažnosti zjištění podala na policii podnět pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat,“ dodala SVS.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám