Hlavní obsah

Pravicoví extremisté zbili v Písku skupinu Indů

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Písečtí policisté vyšetřují útok z konce července, kdy pravicoví radikálové napadli skupinu čtyř Indů. Jeden z nich skončil po bitce v nemocnici. Vše se odehrálo na frekventovaném místě v Palackého sadech.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Skupina hlásící se k pravicovému extremismu se sešla 27. července v Písku, následující den kolem půl druhé ranní pak v Palackého sadech fyzicky napadla několik mužů cizí státní příslušnosti,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Jak se Právu podařilo zjistit, napadení muži pocházejí z Indie.

Útočníci byli maskovaní kuklami a své oběti chvíli pronásledovali. „Trojice mužů v doprovodu nejméně dalších pěti osob fyzicky napadla čtyři poškozené. Tři muži utrpěli drobná poranění, čtvrtý byl hospitalizován,“ upřesnila Ingrišová.

Kriminalisté nakonec dopadli tři muže ve věku 19, 20 a 23 let, kterým za výtržnictví, násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci i za ublížení na zdraví hrozí až pět let vězení. Ingrišová doplnila, že vyšetřování nadále pokračuje a mohou být obviněni i další lidé ze skupiny extremistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám