Hlavní obsah

Pozval si na návštěvu kamarádku, doma ji bil, škrtil a pořezal nožem

Novinky, Ondřej Kořínek
Litvínov

Když přišla 26letá žena na návštěvu ke svému kamarádovi z Litvínova, ještě netušila, co ji čeká. Poté, co muž začal pálit knihu, udeřil ženu do obličeje, škrtil ji a nakonec ji zamkl v koupelně, kde ji pořezal. Pomohli až přivolaní policisté.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladá žena vyrazila na konci října za svým 35letým kamarádem do Litvínova, kam ji pozval do svého bytu, a povídali si. Muž z ničeho nic začal pálit knihu a žena ho okřikla, protože měla strach, že způsobí požár. Kamarád reagoval nečekaně.

„Ženu opakovaně udeřil do obličeje, a když mu překvapená žena facku vrátila, udeřil ji znovu tak, že žena spadla. Muž ji poté počal škrtit. Napadené se podařilo byt opustit. Násilník ji však následoval na chodbu, kde ji udeřil do nosu, až začala krvácet,“ popsala v úterý Novinkám útok mluvčí policie Ludmila Světláková.

Tím ale napadání neskončilo. Žena se vrátila do bytu, kde se chtěla umýt. Útočník ji zamkl a klíče schoval. Nereagoval ani na prosby. Místo toho svou kamarádku opět udeřil a vytáhl nůž, kterým ji pořezal na ruce.

Muž si může odsedět až tři roky

„Přitom ženě vyhrožoval dalším násilím, což v ní vzbudilo obavu o její život, a tak zavolala na linku 158. Muž jí však mobil vytrhl z ruky. Naštěstí její křik slyšeli svědci a ti přivolali pomoc,“ sdělila mluvčí.

Policisté ženě, která měla podlitiny, zlomeninu a řeznou ránu, zavolali záchrannou službu. Útočníka zadrželi a provedli dechovou zkoušku. Ta byla pozitivní.

Vyšetřovatel muže obvinil z přečinu nebezpečného vyhrožování, ublížení na zdraví a omezování osobní svobody. Muž je stíhán na svobodě. Bude-li odsouzen, hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám