Hlavní obsah

Požáry ve Slezsku napáchaly na Štědrý den škody za statisíce

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kůlnu, vinotéku i adventní věnec hasili v průběhu Štědrého dne hasiči ze severu Moravy a Slezska. Plameny i tak napáchaly škodu za statisíce korun.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje - Jakub Kozák

Jedním ze štědrovečerních požárů byl požár kůlny se dřevem v Bašce na Frýdecko-Místecku

Článek

Celkem moravskoslezští hasiči zaznamenali během čtvrtku až pátečního rána osm požárů. „Většina z nich byla jen menšího rozsahu, například zahoření od pyrotechniky,“ nastínil zastupující mluvčí hasičů Lukáš Popp.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje - Jakub Kozák

Hasiči zasahují u požáru v Bašce na Frýdecko-Místecku

Největší škodu, za čtvrt milionu korun, zaznamenali hasiči na Štědrý den po 9. hodině při požáru vinotéky v ostravské části Mariánské Hory. „Jednotky zjistili, že došlo k požáru dřevěné skříňky, příčina vzniku požáru je v šetření,“ uvedl s tím, že hasiči také zasahovali u nočního požáru kůlny se dřevem v Bašce na Frýdecko-Místecku.

„Z objektu museli vytáhnout tři propan-butanové lahve. Na likvidaci plamenů použili dva vodní proudy, vzniklá škoda nebyla zatím vyčíslena,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů.

V pátek 25. prosince časně ráno pak hasiči vyrazili zlikvidovat oheň do jednoho z bytů v Ostravě, který vypukl zřejmě po vznícení adventního věnce od svíčky. „Požár zničil stůl a křeslo v obývacím pokoji, hasiči na boj s plameny nasadili jeden vodní proud. Na odvětrání prostor nasadili přetlakovou ventilaci,“ informoval Popp a dodal, že požár napáchal škodu předběžně vyčíslenou na 100 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám