Hlavní obsah

Požár slámy na Prachaticku napáchal milionové škody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ktiš

Rozsáhlý požár skladu slámy na Prachaticku likvidovalo v noci na neděli několik jednotek hasičů. Musel být vyhlášen druhý stupeň poplachu, a přestože se hasičům podařilo uchránit fotovoltaické panely, oheň způsobil škodu za asi tři miliony korun.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Rozsáhlý požár na Prachaticku

Článek

Právo o tom informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů s tím, že oznamovatel požár nahlásil před půl jedenáctou večer.

„Po průzkumu na místě požáru velitel zásahu podal zprávu, že se jedná o sklad o půdorysu 10 krát 10 metrů, který je plný balíků. Budova je zasažena v plném rozsahu. Hasiči začali postupně balíky ze skladu vyvážet a na volném prostranství prolévat vodou,“ popsala zásah Matějů.

Drama v hořícím bytě v Opavě, seniorka nechtěla pryč

Krimi

Upozornila, že požár zasáhl kompletně celou budovu skladu včetně krovu. „Hasičům se podařilo uchránit fotovoltaické panely. Předpoklad extrémně vysoké škody se tak nepotvrdil,“ ujistila Matějů. Hasiči dohašovali požár budovy ještě v neděli dopoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám