Hlavní obsah

Dálnice D8 byla kvůli nehodě uzavřená, stála i D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dálnice D8 nedaleko hranic s Německem byla v sobotu zhruba dvě hodiny uzavřená kvůli nehodě dvou vozidel u Petrovic. Na 88. kilometru osobní auto z dosud nezjištěných příčin narazilo zezadu do kamionu, řekla mluvčí policie Veronika Hyšplerová. Při nehodě utrpěli zranění řidič a spolujezdkyně z osobního vozu.

Foto: HZS JMK

Požár kamionu na D1 u Domašova

Článek

"Řidič utrpěl jen lehké zranění a sanitkou byl převezen do ústeckého traumacentra, spolujezdkyně s podezřením na středně vážná zranění byla vrtulníkem transportována taktéž do ústeckého traumacentra," uvedl krajský mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.

Nehoda se stala krátce po 10:30, provoz na D8 ve směru na Německo se podařilo obnovit před 12:45. "Kolona se pozvolna rozjíždí," dodala Hyšplerová. U hranic by měla být zhruba dvoukilometrová fronta.

Požár kamionu v omezení zcela uzavřel dálnici D1

Požár kamionu na dálnici nedaleko Domašova na Brněnsku způsobil v sobotu ráno nemalé komplikace v provozu na páteřní silniční tepně. Jeho likvidace si vyžádala úplnou uzavírku. I tak kamion plameny zničily.

„Ranní požár nákladního automobilu na dálnici D1 na 170 km poblíž Domašova uzavřel v sobotu ráno důležitou páteřní komunikaci. Dálnice je ve směru na Brno neprůjezdná. I směr na Prahu bylo nutné pro hasební a vyprošťovací práce uzavřít,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Událost se stala v místě, kde je provoz na dálnici omezen. Policisté po oznámení případu dálnici zcela uzavřeli. Bylo zapotřebí mít volnou i zbylou část dálnice, aby se na místo dostala technika hasičů. Provoz na dálnici byl obnoven před druhou hodinou odpoledne. Uzavírka trvala přibližně sedm hodin, stále se tvoří kolony.

Hasiči zprávu o požáru dostali v 6.31 hodin, při jejich příjezdu už byl kamion zcela zachvácený ohněm. Dvacet minut po ohlášení už měli situaci pod kontrolou, krátce po osmé hodině ohlásili operačnímu středisku jeho úplnou likvidaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám