Hlavní obsah

Postrach benzinových pump sháněl peníze na splácení dluhů

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Zloděj v zelené mikině, na které nosí izolepou nalepený bílý papír. To bylo poznávací znamení lupiče, který byl několik týdnů hrozbou benzinových čerpadel na Vysočině a na Brněnsku. Teď ale spadla klec. Sedmadvacetiletého muže z Třebíčska policisté obvinili z trestného činu loupeže.

Postrach pump na záznamu jedné z kamerVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž přišel na konci loňského roku o zaměstnání. Brzo mu došly úspory a na živobytí si začal půjčovat. Dluhy se však musí platit. Muž začal svízelnou situaci řešit tím, že se vydal loupit.

Foto: Policie ČR

Policista Bohumil Malášek s nožem a mikinou zloděje, který loupil na pumpách Třebíčska a Brněnska (na snímku je rovněž kriminalista Jaromír Novotný)

Ke svým akcím si vždy vybíral polovinu týdne, a to úterý nebo středu. Na konci ledna se odhodlal poprvé. Pořídil si kuklu, vzal dýku a vyrazil na benzínku do Ořechova u Brna. Večer vtrhl do pokladny a s nožem v ruce získal od pokladní skoro patnáct tisíc korun.

Penězi zaplatil dluhy 

O týden později opět maskován kuklou a s dýkou v ruce, oblečený znovu do zelené mikiny s papírem, kterým naivně přelepil reklamní nápis na látce, se objevil v Mohelně na Třebíčsku. Z tamní benzínky odešel s třiatřiceti tisíci korunami v hotovosti.

Během dalších týdnů loupil celkem čtyřikrát, z toho uspěl pouze třikrát.

„To už ale kriminalisté měli řadu poznatků, které je dovedly k pachateli. Důležitou roli hrály záběry z bezpečnostních kamer,” uvedl k případu vyšetřovatel Jaromír Novotný. Získali informace o autě pravděpodobného pachatele. Několik dnů po posledním loupežném přepadení skončil muž v Mohelně v rukou policistů.

„Mladík hned při prvním výslechu přiznal, že všech šest loupežných přepadení je jeho dílem. Prý tímto způsobem řešil svou nelichotivou finanční situaci,“ řekl Novotný.

Lupič skutečně všechny peníze použil k uhrazení svých dluhů. Z poslední loupeže dokonce ještě větší část lupu vrátil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám