Hlavní obsah

Policisté předali devět migrantů zpět na Slovensko, řidiče čeká soud

– Starý Hrozenkov
Právo, alf

Zpátky na Slovensko, ze kterého se dostali na Moravu, putovalo ve středu devět migrantů z Afghánistánu a Pákistánu. Stalo se tak až po více než třech týdnech od jejich zadržení, a to kvůli koronaviru zjištěnému u jednoho z nich.

Foto: Policie ČR

Slovenský policista přebírá jednoho z migrantů

Článek

„Na Slovensko jsme ráno předali devět mužů, které objevila policejní hlídka při kontrole vozidla ve Starém Hrozenkově počátkem července,“ přiblížila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Všichni byli do středy umístěni v zařízení pro zajištění cizinců. Zpátky na Slovensko putovali přes stejný hraniční přechod ve Starém Hrozenkově. Na slovenské straně hranice si je převzali slovenští policisté.

Migranti v Německu zvyšují násilnou kriminalitu, zjistila studie

Evropa

„Řidiče, který cizince do České republiky převezl, podezříváme z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což mu v případě prokázání viny hrozí až pětiletý trest svobody. Věc jsme předali státnímu zástupci. Bude následovat hlavní líčení před soudem,“ podotkla mluvčí.

Vyčerpaní migranti zvonili u domů na Benešovsku

Krimi

Policisté ve Zlínském kraji v těchto dnech vnímají zvýšený nápor v souvislosti s tranzitní nelegální migrací a přizpůsobují tomu i výkon služby především každodenními kontrolami aut v blízkosti státních hranic se Slovenskem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám