Hlavní obsah

Policista se zpovídá z rvačky na hokeji

Právo, Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Z účasti na hromadné rvačce, která se odehrála 25. dubna během utkání mezi týmy USA a Finska v ostravské ČEZ Aréně, se od úterka před ostravským soudem zpovídají Ladislav Urbačka a Petr Geissler. Druhý jmenovaný, policista z pohraničního oddělení v Mostech u Jablunkova Petr Geissler, k soudu bez omluvy nepřišel.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Státní zástupce Alois Dlouhý řekl novinářům, že konflikt na jednom z utkání mistrovství světa v ledním hokeji vyvolal Ladislav Urbačka, který o přestávce utkání vytrhnul americké vlaječky z rukou dvou diváků, kteří fandili USA.

"Obviněný policista Petr Geissler měl udeřit pěstí jednoho z fanoušků do spánku. Musel být ošetřen v nemocnici," dodal Dlouhý. Ladislav Urbačka u soudu přiznal, že konflikt opravdu vyvolal. "Měl to být spíše takový žertík. Říkal jsem jim: synci, copak nevíte, komu máte fandit? Jste přece Evropané," uvedl Urbačka u soudu.

Přiznal, že jednomu z nich americkou vlaječku skutečně zlomil. "Pak jsem se vrátil do své řady. Žádného násilí jsem se nedopustil," hájil se. Protože kromě obžalovaného policisty nepřišel ani jeden z hlavních svědků, bude se soud případem znovu zabývat až začátkem příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám