Hlavní obsah

Policii se nedaří vypátrat útočníky z Horusic, o pomoc žádá veřejnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Rodinnou firmu v Horusicích na Táborsku v září přepadla skupina tří až šesti osob. Policie po útočnících, kteří způsobili škodu přibližně půl miliónu korun, stále pátrá. Na následky přepadení zemřeli dva muži.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté žádají lidi, kteří se 16. září v době od 19:00 do 22:00 hod. pohybovali po komunikacích v blízkosti Horusic, aby se ozvali se svým svědectvím. Řekl to jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

„Zvláště pak žádáme řidiče, kteří v uvedené době jeli po silnici kolem Horusic ve směru České Budějovice - Veselí nad Lužnicí a dále pak ve směru Veselí nad Lužnicí - Lomnice nad Lužnicí - Třeboň a všimli si pohybu podezřelých osob nebo vozidel, aby své informace předali kriminalistům. Rovněž žádáme řidiče, kteří mají ve svých vozidlech autokameru a v inkriminovanou dobu projížděli daným místem, aby záznam poskytli jihočeským kriminalistům. Každá maličkost je důležitá," uvedl Matzner.

Policisté v souvislosti s případem vyslechli více než 420 osob. Zajistili a vyhodnotili bezmála stovku stop. Útočníci se podle policie při přepadení firmy, která se zabývá renovací veteránů a výrobou dílů do motorek Jawa a ČZ, chovali velmi brutálně. Dva muže prakticky utloukli. Jeden z nich zemřel krátce po incidentu, druhý pak skonal po několika dnech v nemocnici. Útočníci zranili celkem sedm lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám